Hoofd : Bestandsextensies : .md5mesh Het dossier

.md5mesh Bestandsextensie

Bestandstype id Tech 4 3D Mesh File

Ontwikkelaar id Software
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat Text

.MD5MESH optienummer

3D mesh-bestand gebruikt door id Tech 4, een game-engine die wordt gebruikt voor Doom 3 en Quake 4; bevat de veelhoekige mesh-gegevens voor een model; gebruikt voor het opslaan van skeletnetten van personages, wapens, wezens en andere game-objecten; kan worden geanimeerd met behulp van een .MD5ANIM -bestand en getextureerd met rasterafbeeldingen opgeslagen in .TGA bestanden.

Meer informatie

MD5MESH-bestanden maken deel uit van de modelspecificatie "MD5", die ook MD5ANIM-bestanden bevat voor mesh-animaties en .MD5CAMERA -bestanden voor camerapaden tijdens cut-scenes. Al deze bestanden kunnen worden verpakt in id Tech 4-pakketten, die worden opgeslagen met de .PK4 -extensie.

MD5-netten kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd met behulp van verschillende 3D-modelleringstoepassingen met de juiste plug-in ins, inclusief Maya, 3ds Max, Blender, Lightwave en Softimage.

OPMERKING: Hoewel het MD5-formaat is ontwikkeld door id Software, is het een open indeling die openbaar beschikbaar is voor gebruik. De id Tech 4-engine wordt ook wel de "Doom 3-engine" genoemd.

Programma's die MD5MESH bestanden openen
Windows
Blender
Autodesk 3ds Max
QuArK
NewTek LightWave 3D
md5import
Linux
Blender
Autodesk Softimage 2015
Macintosh
Blender
NewTek LightWave 3D

Over MD5MESH bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .md5mesh verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype id Tech 4 3D Mesh File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.