Hoofd : Bestandsextensies : .odc Het dossier

.odc Bestandsextensie

Bestandstype1 Office Data Connection File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

Wat is ODC file?

verbindingsinformatiebestand gemaakt door Microsoft Excel, een spreadsheet-toepassing die is meegeleverd met Microsoft Office; bevat eigenschappen om verbinding mee te maken en gegevens op te halen van een externe gegevensbron; kan een verbindingsreeks, gegevensvragen, authenticatie-informatie en andere instellingen bevatten.

Meer informatie

ODC-bestanden (Office Data Connection) worden gebruikt voor het opslaan van herbruikbare informatie over verbinding en gegevensquery's. Dit is handig voor het delen van verbindingsinformatie en voor het uitvoeren van periodieke gegevensvernieuwingen in een Excel-werkmap.

ODC-bestanden kunnen worden gemaakt met behulp van de wizard Gegevensverbinding in Microsoft Excel, die de verbindingsinformatie genereert met behulp van HTML-markup met ingesloten segmenten van XML. Bestaande gegevensverbindingen kunnen in Excel worden bekeken door Gegevens → Verbindingen te selecteren.

OPMERKING: Omdat ODC-bestanden worden opgeslagen met HTML en XML, zijn ze zichtbaar in elke webbrowser of teksteditor. ODC-bestanden worden gebruikt door Microsoft Excel 2007 en later.

Programma's die ODC bestanden openen
Windows
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Microsoft Office
Microsoft Excel
Linux
Mozilla Firefox
Macintosh
Mozilla Firefox
Apple Safari
Microsoft Office
Microsoft Excel for Mac
iOS
Apple Safari

Bestandstype2 OpenDocument Chart File

Ontwikkelaar OASIS
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.ODC optienummer2

Diagram gemaakt door programma's die de OASIS OpenDocument-standaard implementeren; kan de grafiektitel, ondertitel, voettekst, dimensies, plotgebied, asinformatie, gegevenslabels, gegevenspunten en andere kaartinformatie bevatten.

Meer informatie

ODC-bestanden worden gebruikt als een standaardindeling voor het opslaan van diagrammen. Ze kunnen gegevens opslaan voor renderinglijngrafieken, staafdiagrammen, cirkeldiagrammen en andere soorten diagrammen. ODC-bestanden worden opgeslagen als gecomprimeerde archieven, die meerdere XML-bestanden en andere items kunnen bevatten.

OPMERKING: OpenOffice.org, voorheen bekend als StarOffice, is een van de meest gebruikte toepassingen die de OpenDocument-standaard implementeren.

Programma's die ODC bestanden openen

Over ODC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .odc verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype OpenDocument Chart File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.