Hoofd : Bestandsextensies : .odex Het dossier

.odex Bestandsextensie

Bestandstype Optimized Dalvik Executable

Ontwikkelaar N/A
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.ODEX optienummer

Een ODEX-bestand wordt gemaakt door het Android-besturingssysteem om de opstartsnelheid van een Android-app (een .APK -bestand) te verhogen. Het bevindt zich naast een APK-bestand en bevat geoptimaliseerde code die het app-laadproces versnelt.

Meer informatie

ODEX-bestanden zijn de geoptimaliseerde versies van .DEX bestanden, die de uitvoerbare code voor een Android-app bevatten. Hoewel DEX-bestanden algemeen worden uitgevoerd op alle Android-apparaten, zijn ODEX-bestanden geoptimaliseerd voor het specifieke apparaat waarop ze zich bevinden. Ze helpen niet alleen de snelheid te laden, maar ze verminderen ook de hoeveelheid ruimte die nodig is voor de app.

Android maakt ODEX-bestanden voor apps voordat ze worden uitgevoerd en ze bevatten hetzelfde voorvoegsel voor bestandsnamen als hun bijbehorende APK-bestand (bijvoorbeeld MyApp.apk en MyApp.odex). De gegevens in ODEX-bestanden vervangen gegevens die worden gebruikt in het equivalente DEX-bestand (classes.dex) dat is opgeslagen in het APK-bestand.

OPMERKING: Dalvik is de naam die wordt gegeven aan de virtuele machine die de gecompileerde code voor Android-apps uitvoert . Daarom is een geoptimaliseerd DEX-bestand of ODEX-bestand geoptimaliseerd voor uitvoering door de virtuele Dalvik-machine.

Programma's die ODEX bestanden openen
Linux
smali
Android
Google Android

Over ODEX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .odex verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Optimized Dalvik Executable beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.