Hoofd : Bestandsextensies : .odt Het dossier

.odt Bestandsextensie

Bestandstype1 OpenDocument Text Document

Ontwikkelaar Oracle
Categorie Tekstbestanden
Formaat Zip

Wat is ODT file?

Een ODT-bestand is een tekstdocument dat is gemaakt door verschillende tekstverwerkers, zoals het Writer-programma dat is opgenomen in Apache OpenOffice en LibreOffice. Het bevat verschillende elementen zoals tekst, afbeeldingen, getekende objecten en stijlen. ODT-bestanden worden opgemaakt met de OASIS OpenDocument XML-standaard.

Meer informatie

ODT-bestand geopend in Apache OpenOffice Writer 4.1.3

ODT-bestanden worden gewoonlijk gemaakt en geopend door de Writer-tekstverwerker, die een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice- en LibreOffice-suites. Het lijkt op het Word-programma dat beschikbaar is in de Microsoft Office-suite. Het ODT-bestand is het hoofdbestand dat door Writer wordt gebruikt om documenten op te slaan op dezelfde manier als Word documenten in het .DOCX -bestand opslaat.

OpenDocument-tekstbestanden kunnen worden geopend en bewerkt met elk OpenOffice-compatibel programma, inclusief : NeoOffice (Mac), AbiWord (Mac & Windows) en KWord (Unix). Ze kunnen ook worden geïmporteerd in Google Documenten, de webgebaseerde tekstverwerker van Google die wordt meegeleverd met Google Drive. ODT-bestanden kunnen ook worden geopend in Microsoft Word en worden opgeslagen als DOCX-bestanden.

OPMERKING: Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.org.

Programma's die ODT bestanden openen
Windows
IBM Lotus Notes
AbiSource AbiWord
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Microsoft WordPad
Microsoft Word
Corel WordPerfect
Calibre
Calligra Suite
Linux
AbiSource AbiWord
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calibre
Calligra Suite
Macintosh
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Apple TextEdit
Microsoft Word for Mac
Calibre
Calligra Suite
iOS
BML Solutions OOReader
WEB
Google Drive viewer

Bestandstype2 Origin Dialog Theme File

Ontwikkelaar OriginLab
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.ODT optienummer2

Een ODT-bestand is een themabestand gebruikt door Origin, een applicatie voor gegevensanalyse en grafische weergave die door verschillende wetenschappers en ingenieurs wordt gebruikt. Het bevat instellingen in XML-indeling die het uiterlijk van een of meer dialoogvensters aanpassen die in Origin verschijnen.

Meer informatie

ODT-themabestanden mogen niet door een gebruiker worden geopend. In plaats daarvan worden in het bestand instellingen opgeslagen waarnaar wordt verwezen door Oorsprong om het uiterlijk van dialoogvensters in de software weer te geven.

OPMERKING: ODT-bestanden bevinden zich meestal in de map "Dialoogvenster" van de C: \ Program Files \ OriginLab \ Origin < version > \ Thema-installatie

Programma's die ODT bestanden openen

Over ODT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .odt verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Origin Dialog Theme File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.