Hoofd : Bestandsextensies : .omf Het dossier

.omf Bestandsextensie

Bestandstype1 Open Media Framework File

Ontwikkelaar Avid Technology
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

Wat is OMF file?

Een OMF-bestand is een audiobestand dat is opgeslagen in een standaard audio- / videoformaat op basis van de Open Media Framework Interchange (OMFI), een gestandaardiseerd bestandsformaat voor uitwisselingen. Het kan worden geëxporteerd vanuit digitale videobewerkings- of audioworkstation (DAW) -software en wordt vaak gebruikt om projectgegevens te delen tussen meerdere applicaties.

Meer informatie

Een audioproject opgeslagen in het OMF-formaat kan meerdere audiotracks, volume- en pan-informatie en verwijzingen naar audiobestanden opslaan. Niet alle instellingen, zoals invoegeffecten en kanaalrouteringsopties, kunnen echter worden opgeslagen in een OMF-bestand. Daarom kunnen niet alle project- en trackinstellingen worden overgebracht bij het openen van een OMF-bestand in een andere toepassing.

Programma's die OMF bestanden openen
Windows
Adobe Audition
Steinberg Cubase
Avid Pro Tools
Avid Media Composer
Avid Xpress
Cakewalk SONAR
Macintosh
Adobe Audition
Steinberg Cubase
Avid Pro Tools
Avid Media Composer
Avid Xpress
Apple Logic Pro
MOTU Digital Performer

Bestandstype2 OMF Interchange Image File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat N/A

.OMF optienummer2

Beeldbestand op basis van de OMF (Open Media Framework) -standaard; Ontworpen voor het opslaan van afbeeldingsgegevens in een gestandaardiseerde indeling die op meerdere systemen en platforms kan worden bekeken.

Programma's die OMF bestanden openen
Windows
Equilibrium DeBabelizer
Macintosh
Equilibrium DeBabelizer

Over OMF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .omf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype OMF Interchange Image File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.