Software : Avid : Avid Xpress

Avid Xpress

Versie
5
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Video

Software Review

Hoofdfuncties

  • Realtime niet-lineaire videobewerking
  • Geavanceerde hulpprogramma's en aangepaste effecten
  • HD-bewerkingsmogelijkheden
  • Video-effecten zoals vervaging, bijsnijden en kleurcorrectie

Avid Xpress was een videobewerkingsprogramma dat veel wordt gebruikt door professionals in de televisie- en filmindustrie. Hoewel oorspronkelijk alleen standaarddefinitievideo kon worden bewerkt, heeft een update ondersteuning voor hoge definitie toegevoegd. Het was beschikbaar op Windows en Mac, maar werkte niet op Windows Vista.

Xpress gebruikt niet-lineaire bewerking in tegenstelling tot veel andere grote video-editors zoals Apple Final Cut Pro en Adobe Premiere. Niet-lineair bewerken is een niet-destructief proces, wat betekent dat de wijzigingen die u aanbrengt niet rechtstreeks op een videoclip worden toegepast, maar in plaats daarvan in het geheugen worden opgeslagen. Met niet-lineaire bewerking kunt u ook direct wijzigingen aanbrengen in plaats van door een tijdlijn te schrobben om bepaalde punten te vinden. Hiermee kun je met video experimenteren zonder je zorgen te hoeven maken dat het hele project wordt verpest.

Naast niet-lineaire bewerkingen deelt Xpress overeenkomsten met andere professionele videobewerkers, inclusief functies zoals speciale effecten. Sommige speciale effecten die u op uw video kunt toepassen, zijn bijsnijden, kleurcorrectie en vervaging. Je kunt ook titels over je video heen leggen en effecten als overgang toevoegen. Met plug-ins kunnen meer effecten aan het programma worden toegevoegd.

Avid Xpress is niet geschikt voor beginnende videobewerkers en heeft een vrij steile leercurve. Het vereist ook krachtige computerhardware vanwege de manier waarop het video-informatie verwerkt. Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van een programma als Xpress, heb je misschien meer succes met zijn opvolger, Avid Media Composer, omdat het nog steeds wordt ondersteund.

Bijgewerkt: 27 oktober 2014

▶ Primaire bestandsextensie

.avp – Avid Project File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Avid Xpress 5

Ondersteunde bestandstypes
.M4V iTunes Video File
.FLV Animate Video File
.AAF Advanced Authoring Format File
.AVB Avid Bin File
.ASF Advanced Systems Format File
.PMR Avid Persisent Media Record File
.3GP 3GPP Multimedia File
.AVI Audio Video Interleave File
.RM RealMedia File
.MPEG MPEG Movie
.MXF Material Exchange Format File
.OMF Open Media Framework File
.WMV Windows Media Video File
.MOV Apple QuickTime Movie
.MP4 MPEG-4 Video File
.VC1 VC-1 Video File
.MKV Matroska Video File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.AVX Avid Plugin File
.ALE Avid Log Exchange File
.AVE Avid User File
.AVS Avid Project Preferences File