Hoofd : Bestandsextensies : .pat Het dossier

.pat Bestandsextensie

Bestandstype1 DiskStation Manager Installation File

Ontwikkelaar Synology
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

Wat is PAT file?

systeembestand gebruikt door DiskStation Manager (DSM), het besturingssysteem dat wordt gebruikt voor Synology NAS-apparaten; bevat de bestanden die nodig zijn om de low-level besturingssysteem-software te installeren of bij te werken die het apparaat uitvoert; kan worden gebruikt vanuit het DSM-configuratiescherm door "DSM-update" en vervolgens de optie "Handmatige update" te kiezen.

Meer informatie

PAT-bestanden worden ook gebruikt door Synology Assistant, een programma dat wordt gebruikt voor het installeren van firmware op DSM-apparaten. Tijdens het instellen van het DSM-apparaat vraagt de Synology Assistant het PAT-installatiebestand voor het apparaat aan. U kunt het PAT-bestand ophalen van uw Synology installatie-CD of van het Synology-downloadcentrum.

Programma's die PAT bestanden openen

Bestandstype2 AutoCAD Hatch Pattern File

Ontwikkelaar Autodesk
Categorie CAD-bestanden
Formaat Text

.PAT optienummer2

CAD-bestand gebruikt door AutoCAD, een professionele CAD-tekenapplicatie; slaat een arceerpatroon op dat kan worden gebruikt om een gebied te textureren of te vullen; helpt een getekend uiterlijk te geven (bijv. baksteen, aluminium, glas of plastic) aan getekende objecten.

Meer informatie

Broedpatronen zijn vector-gebaseerd en zijn geschreven in een indeling zonder opmaak. Raadpleeg de AutoCAD-documentatie voor informatie over de syntaxis die wordt gebruikt voor het schrijven van arceerpatronen.

Programma's die PAT bestanden openen
Windows
Autodesk AutoCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Bestandstype3 Pattern File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.PAT optienummer3

Bitmapafbeelding gebruikt als een patroon dat in meerdere grafische programma's kan worden geïmporteerd; meestal een vierkant bestand dat 8x8 tot 256x256 pixels groot kan zijn; herhaalt om een gebied met het patroon te vullen; vaak gebruikt voor het maken van een gestructureerde achtergrond.

Programma's die PAT bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
ACD Systems Canvas
OpenMPT
Corel Presentations
Linux
GIMP
Macintosh
Adobe Photoshop
GIMP

Bestandstype4 CorelDRAW Pattern File

Ontwikkelaar Corel
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.PAT optienummer4

Vectorpatroon gebruikt door CorelDRAW Graphics Suite, een reeks programma's die zowel raster- als vectorgraphics-bewerkingstoepassingen omvat; slaat een patroon op dat kan worden herhaald binnen een vectorbeeld of een paginaopmaakdocument; vaak gebruikt voor het aanbrengen van achtergrondstructuren.

Meer informatie

Corel CONNECT, een programma voor bladeren in de grafische inhoud van CorelDRAW Graphics Suite, biedt een pakket met grafische inhoud met verschillende vectorpatronen, die kunnen worden opgenomen in afbeeldingen of documenten.

Programma's die PAT bestanden openen
Windows
CorelDRAW

Bestandstype5 3D Patch File

Ontwikkelaar N/A
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat N/A

.PAT optienummer5

3D-modelbestand meestal gemaakt door CAD-programma's; bevat patches, die de driedimensionale geometrie opslaan als rechthoekige mazen; verschilt van andere indelingen die gebruikmaken van enkele hoekpunten om 3D-vormen op te slaan.

Meer informatie

PAT-bestanden gebruiken een indeling die lijkt op .3DA bestanden.

Programma's die PAT bestanden openen

Bestandstype6 Ketron Sound Pattern File

Ontwikkelaar Ketron
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.PAT optienummer6

Ketron-geluidspatroonformaat dat wordt gebruikt om verschillende stijlen voor de Ketron-toetsenborden te spelen, waaronder de SD1-, SD3-, SD5- en Audya-modellen; bevat stijlgeluiden, niveaus en effecten; kan worden gebruikt voor een breed scala aan genres, zoals Rock, Jazz, Pop, R & B, Latin, Dance en Gospel.

Meer informatie

Op SD-modellen bevinden de PAT-bestanden zich in de STYLE-map binnen de MASTER FOLDER, die toegankelijk is wanneer u op de MASTER FOLDER-knop op het toetsenbord drukt. Afhankelijk van de toetsenbordversie die u gebruikt, kunt u het PAT-bestand laden via een diskette of een USB-station. U kunt een PAT-bestand maken met de functie "Pattern Edit" op SD-modellen. Op Aduya-modellen wordt het PAT-bestand gewoonlijk vergezeld door een .BIN -bestand dat de parameters bevat voor de stijl in het PAT-bestand.

OPMERKING: U kunt PAT-bestanden openen met Ketron-software voor het juiste model van je toetsenbord.

Programma's die PAT bestanden openen

Bestandstype7 Gravis UltraSound GF1 Patch File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.PAT optienummer7

Instrument-patchbestand met voices die kunnen worden afgespeeld op Gravis GF1-gebaseerde geluidskaarten; ondersteunt maximaal 16 golfvormen per instrument, maar biedt geen ondersteuning voor meerdere lagen.

Programma's die PAT bestanden openen
Windows
Gravis GIPC (Gravis to InterWave Patch Converter)

Bestandstype8 Kega Fusion Cheats File

Ontwikkelaar Kega Fusion
Categorie Spelbestanden
Formaat Text

.PAT optienummer8

Cheatcodebestand gebruikt door Kega Fusion, een emulator voor het consolesysteem Sega MegaDrive (alias Sega Genesis); opgeslagen in een standaard tekstformaat en bevat cheatcodes voor Sega-spellen; kan een "patch" -bestand worden genoemd.

Programma's die PAT bestanden openen
Windows
Kega Fusion
Linux
Kega Fusion
Macintosh
Kega Fusion

Over PAT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .pat verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Kega Fusion Cheats File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 17.04.2019:
Hoi! Ik had niet verwacht dat het .pat-bestand het meest wordt gebruikt om het Synology-besturingssysteem te installeren of bij te werken. Ik was meer bekend met het patroon dat applicaties zoals Photoshop, Corel en Autocad gebruiken om bepaalde tekeningen te herhalen. Ik was benieuwd in welke maat het gepast was om met een ontwerp te beginnen, en jouw artikel heeft me geholpen deze twijfel weg te nemen... Lees verder