Hoofd : Bestandsextensies : .pct Het dossier

.pct Bestandsextensie

Bestandstype1 Picture File

Ontwikkelaar Apple
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat Binary

Wat is PCT file?

Een PCT-bestand is een afbeelding die is opgeslagen in het Macintosh PICT-formaat, dat in 1984 door Apple werd ontwikkeld voor het opslaan van afbeeldingen met behulp van Apple QuickDraw-technologie. Het bevat afbeeldingsgegevens in een van de twee indelingen, PICT 1, het oorspronkelijke formaat waarin 8 kleuren worden opgeslagen, of PICT 2, een nieuwer formaat dat duizenden kleuren toestaat (24- en 32-bitsafbeeldingen). PCT-bestanden ondersteunen zowel raster- als vectorafbeeldingen.

Meer informatie

Hoewel PICT-afbeeldingen meestal de .PICT bestandsextensie gebruiken op Macintosh-computers, worden ze meestal gezien met de extensie ".pct" in Windows. Het PICT-formaat is grotendeels gedeprecieerd naar het flexibelere .PDF -formaat in Mac OS X.

Programma's die PCT bestanden openen
Windows
Smith Micro Poser
Adobe Photoshop
XnViewMP
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems ACDSee
CorelDRAW
Corel VideoStudio
Adobe Flash
Microsoft Word
Adobe InDesign
Adobe After Effects
Adobe Premiere Pro
Adobe Fireworks
Scribus
Linux
XnViewMP
Scribus
Macintosh
Smith Micro Poser
Adobe Photoshop
XnViewMP
Adobe Illustrator
Lemkesoft GraphicConverter
Apple Preview
Adobe Flash
Adobe Photoshop Elements 2019
Adobe InDesign
Adobe After Effects
Adobe Premiere Pro
Adobe Fireworks
Scribus

Bestandstype2 Pure Compound Text File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.PCT optienummer2

Chemisch gegevensbestand gebruikt door ChemSep, een toepassing die wordt gebruikt voor het simuleren van destillatie-, extractie- en absorptiebewerkingen; bevat componentgegevens, zoals de naam, index, CAS-nummer, formule, structuur, T-correlaties en moleculaire waarden.

Meer informatie

U kunt de gegevens van of naar een PCT-bestand in ChemSep importeren via de PCDmanager. Selecteer Databanken → Gegevens pure componenten (PCD / PCT) om toegang tot de PCDmanager te krijgen, klik op Bewerken en selecteer Bestand importeren uit bestand of Bestand exporteren naar bestand.

OPMERKING: Gegevens in PCT-bestanden worden in tekstformaat opgeslagen, terwijl .PCD bestanden gegevens in binair formaat opslaan.

Programma's die PCT bestanden openen
Windows
ChemSep

Over PCT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .pct verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Pure Compound Text File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.