Hoofd : Bestandsextensies : .r3d Het dossier

.r3d Bestandsextensie

Bestandstype1 REDCODE Video File

Ontwikkelaar RED
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

Wat is R3D file?

Native video-indeling gebruikt door RED hoge resolutie videocamera's; gecomprimeerd met behulp van REDCODE, een geavanceerde wavelet-technologiecodec die beelden zonder verlies creëert.

Meer informatie

RODE camera's nemen foto's met de resolutie "4K", die veel groter is dan de 2K-resolutie, ondersteund door HD-video. Daarom kunnen R3D-bestanden een veel hogere resolutie hebben dan HD-bestanden. Vanwege deze hoge resolutie worden RODE camera's vaak gebruikt voor het maken van moderne filmische films.

Programma's die R3D bestanden openen
Windows
ShedWorx Smart Converter
Microsoft Windows Photos
Adobe SpeedGrade
Adobe After Effects
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer
Chaos Group Pdplayer
Linux
Chaos Group Pdplayer
Macintosh
Adobe SpeedGrade
Adobe After Effects
Apple Final Cut Pro
Adobe Premiere Pro
Avid Media Composer
Chaos Group Pdplayer
REDCINE-X

Bestandstype2 RISA-3D Model File

Ontwikkelaar RISA Tech
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat Text

.R3D optienummer2

Een R3D-bestand bevat een structureel 3D-model dat is opgeslagen in het RISA-3D-formaat. Het slaat modelgegevens op in door sleutelwoord gescheiden formaat, dat structurele elementen, ladingscombinaties, materialen, bouwcodes en parameters omvat. R3D-bestanden worden meestal gemaakt door RISA-3D, een populair programma voor structurele engineering en analyse.

Meer informatie

R3D-bestand geopend in RISA-3D 16

R3D-bestanden worden voornamelijk geopend in RISA-3D. Ze kunnen ook worden geopend en bewerkt door een teksteditor. Het bewerken van een R3D-bestand met een teksteditor zonder functies voor foutcontrole in RISA-3D maakt het echter waarschijnlijker dat er syntactische fouten optreden.

U kunt een R3D-bestand openen in RISA-3D door Bestand te selecteren → Openen .... U kunt een R3D-bestand maken in RISA-3D door Bestand → Nieuw en vervolgens Bestand → Opslaan of Opslaan als ... te selecteren.

U kunt ook een R3D-bestand exporteren in RISA-3D door Bestand → Exporteren te selecteren en het formaat te kiezen, zoals DXF of SDNF.

Programma's die R3D bestanden openen
Windows
RISA-3D

Over R3D bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .r3d verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype RISA-3D Model File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.