Hoofd : Bestandsextensies : .step Het dossier

.step Bestandsextensie

Bestandstype STEP 3D Model

Ontwikkelaar N/A
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat N/A

.STEP optienummer

Een STEP-bestand is een 3D-modelbestand dat is geformatteerd in STEP (standaard voor de uitwisseling van productgegevens), een ISO-standaard uitwisselingsformaat. Het bevat driedimensionale gegevens in een indeling die door meerdere programma's kan worden herkend.

Meer informatie

In de CAD-industrie kan het moeilijk zijn om modellen te delen tussen gebruikers met verschillende CAD-systemen. Het STEP-formaat is ontwikkeld als een oplossing voor dit probleem. Het is ontworpen om op dezelfde manier te worden gebruikt als het formaat .PDF wordt gebruikt voor het opslaan van documenten in een breed ondersteunde indeling. U zou het bestand waarschijnlijk zien wanneer het naar u wordt verzonden door een andere CAD-gebruiker die een 3D-model deelt dat u kunt bekijken met verschillende CAD-software.

OPMERKING: Het STEP-formaat is STEP-modelbestanden gebruiken vaak het .STP bestandsextensie.

Programma's die STEP bestanden openen
Windows
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
CADSoftTools ABViewer
Autodesk 3ds Max
Dassault Systemes SolidWorks
Altium Designer
Siemens Solid Edge
Autodesk Fusion 360
Dassault Systemes CATIA
Autodesk Inventor
Kubotek USA KeyCreator
FreeCAD
AutoDesSys formZ
SpaceClaim Engineer
Linux
Adobe Acrobat
Dassault Systemes CATIA
FreeCAD
Macintosh
Adobe Acrobat
Dassault Systemes SolidWorks
Autodesk Fusion 360
FreeCAD
AutoDesSys formZ

Over STEP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .step verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype STEP 3D Model beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.