Hoofd : Bestandsextensies : .stp Het dossier

.stp Bestandsextensie

Bestandstype1 STEP 3D CAD File

Ontwikkelaar N/A
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat N/A

Wat is STP file?

Een STP-bestand is een 3D-montagebestand dat wordt ondersteund door verschillende mechanische ontwerpprogramma's zoals TurboCAD en Fusion 360. Het bevat driedimensionale objectgegevens die zijn opgeslagen in de standaard voor de Exchange of Product Data-indeling (STEP). STP-bestanden worden opgeslagen in een op tekst gebaseerde ASCII-indeling die voldoet aan de STEP Application Protocols ISO 10303-2xx.

Meer informatie

STP-bestanden worden voornamelijk gebruikt voor het overbrengen van 3D-afbeeldingen tussen verschillende CAD- en CAM-systemen. Veel fabrikanten gebruiken het STP-bestand voor het ontwerpen en prijzen van matrijzen of vervaardigde onderdelen. OPMERKING: STP-bestanden kunnen ook de minder vaak gebruikte .STEP -extensie gebruiken.

Programma's die STP bestanden openen
Windows
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
CADSoftTools ABViewer
Autodesk 3ds Max
Dassault Systemes SolidWorks
Altium Designer
Autodesk Fusion 360
Dassault Systemes CATIA
Autodesk Inventor
ideaMK STP Viewer
FreeCAD
Linux
Adobe Acrobat
Dassault Systemes CATIA
LKSoft IDA-STEP
FreeCAD
Macintosh
Adobe Acrobat
Dassault Systemes SolidWorks
Autodesk Fusion 360
FreeCAD
WEB
ShareCAD.org

Bestandstype2 RoboHelp Stop List File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.STP optienummer2

gewoon tekstbestand gemaakt door RoboHelp, een Windows-hulpprogramma voor het schrijven van hulpprogramma's; slaat een stoplijst op die trefwoorden bevat die de Smart Index-wizard negeert bij het maken van de zoekindex van de help-documentatie; kan maar 512 karakters lang zijn; gemaakt als onderdeel van een RoboHelp-project ( .XPJ ).

Meer informatie

Stoplijsten bevatten meestal woorden zoals "de", "en" en "a." Dit zijn woorden die doorgaans niet nuttig zijn om te indexeren als sleutelwoorden voor het doorzoeken van helpdocumentatie.

Programma's die STP bestanden openen
Windows
Adobe RoboHelp

Bestandstype3 SharePoint Template

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Web-bestanden
Formaat N/A

.STP optienummer3

Website sjabloon gemaakt voor Microsoft SharePoint, een web-gebaseerd samenwerkingsprogramma; bevat een vooraf ontworpen website die kan worden geladen vanuit de sjabloongalerij van SharePoint; gebruikt als startpunt voor het maken van nieuwe websites.

Meer informatie

Als u een STP-bestand wilt maken, klikt u op 'Site-instellingen'. Kies vervolgens onder 'Beheer' de optie 'Ga naar sitebeheer'. Selecteer onder Beheer en Statistieken "Site opslaan als sjabloon."

OPMERKING: SharePoint STP-bestanden bevatten alleen informatie over wat is aangepast in de site. Ze bevatten niet de volledige definitie van de website.

Programma's die STP bestanden openen
Windows
Microsoft Windows SharePoint Services
Microsoft Office SharePoint Server

Bestandstype4 Analysis Studio Project Information File

Ontwikkelaar Appricon
Categorie Gegevensbestanden
Formaat XML

.STP optienummer4

Bestand gemaakt door Analysis Studio, een programma dat wordt gebruikt voor datamining en statistische analyse; bevat het projectschema en projectobjecten in een XML-indeling; bevat de acties, gegevenstransformaties en variabelen waarmee een gegevensset kan worden gereconstrueerd uit een originele gegevensverzameling.

Meer informatie

Wanneer Analysis Studio zich in de onlinemodus bevindt, kunnen gegevens worden gedownload en gereconstrueerd vanaf een externe Analysis Server. In de offlinemodus worden .DATA bestanden op de lokale computer gebruikt.

Programma's die STP bestanden openen

Over STP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .stp verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Analysis Studio Project Information File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 10.03.2019:
Hallo! Ik heb SolidWorks tot nu toe gebruikt om 3D-objecten te ontwerpen, maar ik wilde migreren naar een vriendelijker platform zoals Autodesk Fusion. Ik twijfelde omdat ik niet wist of je ook assembly-bestanden kon opslaan. Toch was uw artikel erg nuttig om deze informatie voor mij op te ruimen en ik moest de software downloaden om het zelf uit te proberen! Ik ben blij dat dit type bestand bestaat, omdat ik hiermee mijn afbeeldingen tussen verschillende soorten software kan overbrengen... Lees verder