Hoofd : Bestandsextensies : .wmf Het dossier

.wmf Bestandsextensie

Bestandstype1 Windows Metafile

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is WMF file?

Gepatenteerde Windows grafische indeling ontwikkeld door Microsoft; bevat een reeks tekenbewerkingen, waaronder opdrachten voor het tekenen van lijnen, cirkels en rechthoeken; kan ook bitmap-tekenbewerkingen bevatten; voornamelijk gebruikt voor vectorafbeeldingen, maar kan ook rasterafbeeldingen bevatten.

Meer informatie

WMF-bestanden verschenen oorspronkelijk in 1988 met de release van Windows 2.0. Microsoft publiceerde later de specificatie van het WMF-bestandsformaat met de Windows 3.1-release in 1992 en publiceerde vervolgens een latere specificatie in 2006.

WMF-bestanden zijn grotendeels vervangen door meer standaardformaten, zoals .JPG en .GIF afbeeldingen. Het WMF-formaat wordt nog steeds ondersteund door verschillende programma's, waaronder Microsoft's Windows Photo Viewer, die is opgenomen in Windows 7.

Programma's die WMF bestanden openen
Windows
IMSI TurboCAD Pro
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
Nero
Apple QuickTime Player
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
IMSI DesignCAD
Microsoft Windows Photo Viewer
CADSoftTools ABViewer
Microsoft Visual Studio
CorelDRAW
Linux
GIMP
Inkscape
Scribus
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
GIMP
Apple QuickTime Player
Adobe Illustrator
Inkscape
QuarkXPress
Adobe Flash
Adobe InDesign
Cristallight WMF Converter Pro
Adobe FreeHand
Scribus

Bestandstype2 Widelands Map File

Ontwikkelaar The Widelands Development Team
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.WMF optienummer2

Mapbestand gebruikt door Widelands, een strategiespel waarbij spelers stammen besturen en nederzettingen bouwen; bevat een gamekaart, die de kaartgrootte, het terrein, de eerste hulpbronnen en de startlocaties van de stam bevat; kan worden gebruikt om aangepaste kaarten te maken.

Programma's die WMF bestanden openen
Windows
Widelands
Linux
Widelands
Macintosh
Widelands

Over WMF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .wmf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Widelands Map File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.