Hoofd : Bestandsextensies : .xlsb Het dossier

.xlsb Bestandsextensie

Bestandstype Excel Binary Spreadsheet

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Spreadsheet-bestanden
Formaat Binary

.XLSB optienummer

Een XLSB-bestand is een spreadsheetbestand gemaakt door Microsoft Excel, een programma dat wordt gebruikt om spreadsheets te maken en bewerken. Het bevat een spreadsheet met cellen die zijn gerangschikt op een raster met rijen en kolommen, evenals diagrammen, macro's en opmaak. XLSB-bestanden worden in een binair formaat opgeslagen.

Meer informatie

XLSB-bestand geopend in Microsoft Excel 2016

XLSB-bestanden verschillen van standaard spreadsheets van Open XML-formaat ( .XLSX ) omdat ze de spreadsheet met een binair formaat (BIFF12). U zult het XLSX-bestand waarschijnlijk vaker zien en gebruiken, omdat het wordt gecomprimeerd om ruimte te besparen en gemakkelijker kan worden gedeeld met andere gebruikers. XLSB-bestanden zijn niet gecomprimeerd, waardoor ze groter zijn dan XLSX-bestanden. XLSB-bestanden kunnen echter efficiënter werken binnen Excel omdat ze in het grotere binaire formaat worden opgeslagen.

OPMERKING: XLSB-bestanden kunnen worden geopend door Excel 2007 of later, of door eerdere versies van Excel met Open XML-ondersteuning .

Programma's die XLSB bestanden openen
Windows
Microsoft Works
Microsoft Office
Microsoft Excel
Microsoft Access
IMSI TurboPDF
Linux
Apache Open Office
Macintosh
Microsoft Office
Microsoft Excel for Mac

Over XLSB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .xlsb verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Excel Binary Spreadsheet beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 23.01.2019:
Hallo! Een collega stuurde me onlangs een spreadsheet als een .xlsb-bestand in plaats van het gebruikelijke .xlsx en was benieuwd wat het verschil was. Bedankt voor het uitleggen van meer informatie over de indeling en hoe deze verschilt van gewone spreadsheets. Ik vind het best handig dat deze bestanden beter presteren op mijn computer en de keerzijde ervan begrijpen... Lees verder