Hoofd : Bestandsextensies : .xlsm Het dossier

.xlsm Bestandsextensie

Bestandstype Excel Open XML Macro-Enabled Spreadsheet

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Spreadsheet-bestanden
Formaat Zip

.XLSM optienummer

Een XLSM-bestand is een spreadsheet met macrolocaties gemaakt door Microsoft Excel, een veelgebruikt spreadsheetprogramma dat bij elke editie van de Microsoft Office-suite wordt geleverd. Het bevat werkbladen van cellen gerangschikt op rijen en kolommen evenals ingesloten macro's geprogrammeerd in de Visual Basic for Applications (VBA) taal. XLSM-bestanden worden opgeslagen in de Open XML-indeling die is geïntroduceerd in Microsoft Office 2007.

Meer informatie

XLSM-bestand geopend in Microsoft Excel 2016

XLSM-bestanden zijn .XLSX -bestanden, maar met macro's ingeschakeld. Een macro is een handige functie die functioneert als een script, waarmee gebruikers repetitieve taken kunnen automatiseren. Excel wordt geleverd met honderden macro's, maar u kunt ook uw eigen macro's opnemen, die bestaan uit toetsaanslagen en muisklikken die een specifieke actie uitvoeren, en deze bewerken om kleine wijzigingen aan te brengen. Enkele voorbeelden van macro-functionaliteit omvatten het opmaken van gegevens in een geselecteerde kolom van een spreadsheet of het toepassen van specifieke wiskundige vergelijkingen op gegevens.

XLSM-bestanden kunnen worden geopend met Excel 2007 of hoger, of door eerdere versies van Excel met Open XML component ondersteuning. Uit veiligheidsoverwegingen schakelt Excel standaard geen macro's in. Excel voert ook geen macro's uit in XLSX-bestanden, zelfs als deze macro-code bevatten. Ze moeten eerst worden opgeslagen als XLSM-bestanden.

U kunt XLSM-bestanden openen met andere spreadsheet-applicaties zoals Corel Quattro Pro en MobiSystems OfficeSuite Pro. Google Spreadsheets (beschikbaar in Google Drive) ondersteunt ook XLSM-bestanden via de Office-compatibiliteitsmodus.

Programma's die XLSM bestanden openen
Windows
Microsoft Office
Microsoft Excel
Microsoft Access
Corel Quattro Pro
IMSI TurboPDF
Android
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Macintosh
Microsoft Office
Microsoft Excel for Mac
iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro

Over XLSM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .xlsm verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Excel Open XML Macro-Enabled Spreadsheet beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.