Huis > H > Hoe Werkt Gegevensvalidatie In Excel?

Hoe werkt Gegevensvalidatie in Excel?

ExcelGegevensvalidatie

Stap voor stap

  1. Selecteer de cellen die u een beperking via een keuzelijst wilt opleggen.
  2. Hierna kiest u voor de tab Gegevens ⇒ Kies vervolgens voor ⇒ Gegevensvalidatie.
  3. Een menu opent zich.
  4. Bij Bron dient u de toegestane waarden in te vullen.
  5. Druk op OK.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe verwijder je Gegevensvalidatie?

Een vervolgkeuzelijst verwijderen

  1. Selecteer de cel met de vervolgkeuzelijst.
  2. Klik op Gegevens > Gegevensvalidatie.
  3. Klik op het tabblad Instellingen op Alles wissen.
  4. Klik op OK.
Wat houdt gegevens validatie in? Gegevensvalidatie is een functie binnen Excel waarmee u de invoer aan een werkblad (of ander project) kan beïnvloeden.

Waar staat Gegevensvalidatie?

Het korte antwoord is dat datavalidatie tussen uw gegevens en uw toepassing staat.
Gegevensvalidatie is het proces dat ervoor zorgt dat gegevens schoon, correct en bruikbaar zijn. Het is een cruciaal onderdeel van elk gegevensbeheersysteem, en het is essentieel om ervoor te zorgen dat gegevens geschikt zijn voor het beoogde doel.
Er zijn een aantal verschillende benaderingen van gegevensvalidatie, en de meest effectieve aanpak hangt af van de specifieke behoeften van de gegevens en de toepassing. Alle benaderingen voor datavalidatie hebben echter een gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat de gegevens schoon, correct en bruikbaar zijn. Hoe keuzevak maken in Excel? Er zijn een paar stappen betrokken bij het maken van keuzevakken in Excel. Maak eerst een nieuw werkblad. Klik vervolgens op de cel waar u het keuzevak wilt hebben. Klik in het menu Invoegen op de optie Tekstvak. Er verschijnt een tekstvak in de geselecteerde cel. Typ de naam van het keuzevak in het tekstvak. Om meer keuzevakken toe te voegen, herhaalt u deze stappen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat als analyse?

De wat-als-analyse is een bekende en veelgebruikte kwalitatieve methode om gevaren, gevarenscenario's en beheersmaatregelen te identificeren en analyseren. De methode gebruikt wat-als-vragen om in kaart te brengen welke verstoringen kunnen leiden tot ongevallen of problemen met de systeemprestaties. Daarvan, hoe automatisch aanvullen tijdens het typen in de vervolgkeuzelijst excel? Formule automatisch aanvullen in- of uitschakelen

  1. Klik op Bestand > Opties > Formules. In Excel 2007: Klik op Microsoft Office knop. , klik opExcel opties en klik vervolgens op de categorie Formules.
  2. Schakel onder Werken met formulesde optie Formule automatisch aanvullen in of uit.

Wat is een vervolgkeuzelijst?

Met vervolgkeuzelijsten kunnen personen een item kiezen uit een lijst die u hebt gemaakt. Typ in een nieuw werkblad de items die u wilt weergeven in de vervolgkeuzelijst. Het werkt het beste als uw lijstitems in een Excel-tabel staan. Men kan zich ook afvragen: hoe vul ik automatisch andere cellen in bij het selecteren van waarden in de vervolgkeuzelijst van excel? Als je een waarde in een drop-down-lijst selecteert in Excel, kun je de andere cellen automatisch laten aanvullen door een formule in te stellen. Ga hiervoor naar de cel waarin je de waarde wilt aanpassen en typ een '='-teken. Vervolgens klik je op de cel met de waarde die je wilt gebruiken in de drop-down-lijst. Druk vervolgens op Enter en de waarde zou automatisch in de andere cel moeten verschijnen.

Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel?

In Excel, je kunt vinden de optie 'Voorwaardelijke opmaak' in het tabblad 'Start' in de groep 'Opmaakvoorwaarden'.

Door Hutson Fuchs

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een iPhone helemaal leeg? :: Wat gebeurt er als je je simkaart in een andere telefoon stopt?
Handige links