Huis > H > Hoe Bereken Je Het Gewogen Gemiddelde In Excel?

Hoe bereken je het gewogen gemiddelde in Excel?

Bereken het gewogen gemiddelde in Excel

U kunt eenvoudig de gewogen gemiddelde prijs berekenen door de functie SOMPRODUCT en SOM in Excel te combineren, en u kunt het als volgt doen: Stap 1: Selecteer een lege cel, zegt Cell F2, voer de formule in =SUMPRODUCT(C2:C18,D2:D18)/SUM(C2:C18) erin en druk op de Enter sleutel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je het gemiddelde percentage?

Het gemiddelde wordt berekend door alle getallen bij elkaar op te tellen en het resultaat te delen door het aantal getallen. Daarvan, hoe bereken je het totaal in excel? Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen.

Wat is het symbool voor gemiddelde?

Het symbool voor gemiddelde is x̄. Wat dit betreft, hoe kan je een cijfer berekenen? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Afhankelijk van de specifieke situatie kunnen verschillende methoden voor het berekenen van een cijfer geschikt zijn. Indien het cijfer in kwestie bijvoorbeeld het resultaat is van een wiskundige vergelijking, dan kan de vergelijking worden gebruikt om het cijfer te berekenen. Als het cijfer staat voor het bedrag dat voor een aankoop verschuldigd is, dan kunnen de totale kosten van de aankoop worden gedeeld door het aantal te verrichten betalingen om het cijfer te berekenen. In het algemeen is de beste manier om een cijfer te berekenen, te bepalen welke informatie nodig is en vervolgens de meest geschikte methode te gebruiken om die informatie te verkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe bereken je de gewogen gemiddelde?

Je berekent een gewogen gemiddelde door elke waarde (elk cijfer) te vermenigvuldigen met hun belang (=wegingsfactor). Vervolgens deel je het totaal door het aantal getallen dat in het gemiddelde wordt meegenomen. Dat totaal aantal getallen bestaat uit het totaal van de wegingsfactoren. En nog een vraag, hoe bereken je het voortschrijdend gemiddelde? Stel dat de laatste tien prijspunten van een koers als volgt zijn: 80, 81, 81, 82, 80, 82, 89, 82, 82 en 83. Het eenvoudig voortschrijdend gemiddelde telt deze getallen bij elkaar op en deelt de uitkomst door 10, zodat het gemiddelde op 82,2 uitkomt.

Dienovereenkomstig, wat is gewogen gemiddelde?

Het gewogen gemiddelde is een gemiddelde van een reeks getallen met bijhorende reële positieve gewichten, de weegfactoren, waarvan de waarde het meest beïnvloed wordt door de getallen met het grootste gewicht. Vervolgens, hoe werkt magistat? Magistat werkt door het verhogen van de pH-waarde in het bloed. Dit verhoogt de zuurgraad van het bloed, waardoor er meer zuurstof naar de hersenen kan worden getransporteerd. Magistat wordt voorgeschreven aan mensen met een laag zuurstofgehalte in het bloed, zoals mensen met COPD of astma.

Daarvan, hoe bereken je het gemiddelde op rekenmachine?

De calculator gebruiken we gemiddeld genomen het meest voor simpele berekeningen. Denk hierbij aan optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het gemiddelde berekenen doen we echter ook regelmatig met behulp van de calculator. Dit doen we door alle getallen bij elkaar op te tellen en door het aantal getallen te delen. Stel je hebt de getallen 3, 4, 5 en 6. Dan tellen we deze bij elkaar op, 3 + 4 + 5 + 6 = 18. Vervolgens delen we dit getal door het aantal getallen, in dit geval 4. 18 gedeeld door 4 is 4,5. Dus het gemiddelde van deze getallen is 4,5.

Door Analise

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel procent is een voldoende? :: Hoe werkt Magistat?
Handige links