Huis > W > Wat Is Een Goede Grafiektitel?

Wat is een goede Grafiektitel?

Geef de diagram of grafiek altijd een duidelijke titel. Zo kan men in een oogopslag zien waar het over gaat. Zorg dat de percentages duidelijk leesbaar zijn. Laat onnodige onderdelen weg in je grafiek, maar zorg er wel voor dat de grafiek duidelijk leesbaar blijft.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een goede dagelijkse workout?

Als je moe wordt, zorg dan voor een goede houding. Halve burpee voor al je spieren. Squats voor de benen en de billen. Push-ups voor de borst en armen. Het is Superman voor je rug. Er zijn dips voor je armen. Er is een rotsvaste kern.

Hoe maak je een gestapelde staafdiagram?

Hoe maak je een gestapeld geclusterd kolom- / staafdiagram in Excel?

  1. Maak een gestapeld geclusterd kolomdiagram in Excel.
  2. Selecteer na het ordenen van de gegevens het gegevensbereik waarop u een diagram wilt maken en klik vervolgens op Invoegen > Kolom- of staafdiagram invoegen > Gestapelde kolom, zie screenshot:
Hoe combineer je 2 grafieken in Excel? Klik ergens in de grafiek die u wilt wijzigen in een combinatiegrafiek om de HULPmiddelen voor grafiekenweer te geven. Klik op ontwerpen > grafiek type wijzigen. Kies op het tabblad alle grafieken de optie combinatieen kies vervolgens het diagram gegroepeerde kolom-lijn op secundaire as .

Hoe verander je de as in Excel?

Om de as in Excel te wijzigen, selecteert u eerst de gegevens die u wilt uitzetten. Klik vervolgens op het tabblad "Invoegen" op het lint. Klik in de groep "Grafieken" op het pictogram "Scatter". Er verschijnt een keuzemenu. Klik op "Scatter met alleen markeringen". Dit voegt een basisgrafiek in met uw gegevenspunten als punten.
Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een van de gegevenspunten en selecteer "Gegevensreeks opmaken". In het deelvenster "Gegevensreeksen opmaken" klikt u op het tabblad "Reeksopties". Selecteer dan onder "As" het vakje "Secundaire as". Hierdoor worden de gegevensreeksen op de secundaire as geplot.
Klik tenslotte met de rechter muisknop op de secundaire as en selecteer "As opmaken". In het deelvenster "As opmaken", onder "Asopties", verandert u de waarden "Maximum" en "Minimum" in de gewenste waarden. Dit verandert de schaal van de secundaire as. En nog een vraag, hoe bewerk je een grafiek in word? Om een grafiek in Microsoft Word te bewerken, dubbelklikt u op de grafiek om het menu "Grafiekgebied opmaken" te openen. Van hieruit kunt u het grafiektype wijzigen, gegevens toevoegen of verwijderen en de aslabels en andere grafiekelementen bewerken.

Gerelateerde artikelen

Wat is een goede camera voor beginners?

De beste camera's voor beginners zijn de Canon EOS 2000D.SLR camera en de Sony Alpha A6000.

Waarom kan ik geen grafiek invoegen Word?

Klik in Word op de positie waar u de grafiek wilt invoegen. Ga naar het tabblad Invoegen en klik in de groep Illustraties op Grafiek. Klik op een grafiek in het dialoogvenster Grafiek invoegen en klik vervolgens op OK. Voer uw gegevens in het spreadsheet in dat automatisch wordt geopend met de grafiek. Hoe Statistiek maken? Een grafiek maken

  1. Selecteer gegevens voor de grafiek.
  2. Selecteer Invoegen > Aanbevolen grafieken.
  3. Selecteer een grafiek op het tabblad Aanbevolen grafieken om een voorbeeld van de grafiek te bekijken.
  4. Selecteer een grafiek.
  5. Selecteer OK.

Men kan zich ook afvragen: wat is een horizontale staafdiagram?

Staafdiagram (horizontaal en verticaal)

Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is.
Wat dit betreft, hoe maak je een staafdiagram in spreadsheet? In een spreadsheet programma zoals Microsoft Excel, maak je een staafdiagram door je data in te voeren in twee kolommen. In de ene kolom zet je de categorieën waarvoor je data wilt weergeven, en in de andere kolom zet je de bijbehorende waarden. Vervolgens selecteer je beide kolommen en klik je op 'Invoegen' > 'Staafdiagram' in het menu bovenaan het scherm.

Hoe zelf een cirkeldiagram maken?

Om een eigen taartdiagram te maken, hebt u een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel nodig. Begin met het maken van kolommen voor elke categorie van informatie die u wilt weergeven in uw taartdiagram. Vul de kolommen met de bijbehorende waarden. Het aantal rijen is niet beperkt, maar houd er rekening mee dat elke extra categorie die u toevoegt, het uiterlijk van uw taartdiagram zal beïnvloeden.
Als u klaar bent met het invoeren van alle waarden, selecteert u de gegevens die u wilt gebruiken om het taartdiagram te maken. Klik op het tabblad 'Invoegen' in de bovenste menubalk en selecteer 'Taartdiagram'. Er zullen verschillende opties verschijnen voor het soort taartdiagram dat u kunt maken. Selecteer de optie die u het meest aanspreekt. Uw taartdiagram zal worden weergegeven in het spreadsheet en klaar zijn om te worden gebruikt.

Door Beaulieu Gerich

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een grafiek in Excel 2016? :: Waar kan je een grafiek maken?
Handige links