Huis > H > Hoe Maak Je Een Gestapelde Staafdiagram?

Hoe maak je een gestapelde staafdiagram?

Hoe maak je een gestapeld geclusterd kolom- / staafdiagram in Excel?

  1. Maak een gestapeld geclusterd kolomdiagram in Excel.
  2. Selecteer na het ordenen van de gegevens het gegevensbereik waarop u een diagram wilt maken en klik vervolgens op Invoegen > Kolom- of staafdiagram invoegen > Gestapelde kolom, zie screenshot:

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Vervolgens, hoe maak je een trendlijn in excel?

Een trendlijn toevoegen

  1. Selecteer een grafiek.
  2. Selecteer + rechtsboven van de grafiek.
  3. Selecteer Trendlijn.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Trendlijn toevoegen opties voor gegevensreeksen die u wilt gebruiken en klik op OK.
Hoe maak je een staafdiagram? Je vindt hem bovenaan op het Excelvenster, net rechts van de Thuistab. Klik op het icoontje 'Staafdiagram'. Je vindt het in de groep 'Grafieken' aan de rechterkant onder de tab Invoegen; het ziet eruit als drie verticale staafjes op een rijtje. Klik op een van de verschillende soorten staafdiagrammen.

Wat heb je nodig om een grafiek te maken?

Een grafiek is een datavisualisatie die de relatie tussen twee of meer variabelen weergeeft. Om een grafiek te maken, zijn gegevens nodig die kunnen worden uitgezet op een x- en y-as. Deze gegevens kunnen worden verzameld via enquĂȘtes, experimenten of andere methoden van gegevensverzameling. Zodra je je gegevens hebt, kun je een grafiek maken met behulp van een grafiekprogramma, zoals Microsoft Excel. Hoe bewerk je een grafiek in Word? Om een grafiek in Word te bewerken, dubbelklikt u eerst op de grafiek om het lint Grafiekgereedschappen te openen. Vervolgens klikt u op het tabblad Ontwerp en brengt u wijzigingen aan in de lay-out of de kleuren van de grafiek. Om de gegevens in de grafiek te bewerken, klikt u op het tabblad Gegevens en brengt u wijzigingen aan in het gegevensbereik of de reeks. Om de tekst in de grafiek te bewerken, klikt u op het tekstvakpictogram in de linkerbovenhoek van de grafiek en brengt u wijzigingen aan in de tekst.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, wat is een gestapeld staafdiagram?

Een gestapeld staafdiagram gebruik je wanneer je de ontwikkeling in het relatieve aandeel van de verschillende factoren in het totaal wilt laten zien. Deze factoren moeten dan wel allemaal dezelfde eenheid hebben. Mensen vragen ook: hoe maak je een gegroepeerde kolom in excel? Schakelen tussen gegroepeerde en gestapelde kolommen

Klik op Start >Deelvenster Lagen. Klik op het tabblad Laag voor de laag die u wilt wijzigen, op Gestapelde kolom of Gegroepeerde kolom.

Dienovereenkomstig, wat is een stapelgrafiek?

Staafdiagram (of histogram) waarbij de staven niet naast elkaar zijn geplaatst, maar in elkaars verlengde. Hoe teken je een trendlijn? Een trendlijn is een lijn die twee of meer koerspunten op een grafiek verbindt en wordt gebruikt om de algemene richting van de markt weer te geven. Om een trendlijn te tekenen, verbindt u gewoon ten minste twee koerspunten op de grafiek met een rechte lijn. De richting van de trendlijn hangt af van de richting van de markt, dus let goed op de algemene richting van de markt voordat u uw trendlijn tekent.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je een trendlijn?

Er zijn vele manieren om een trendlijn te berekenen, maar de meest gebruikelijke methode is het vinden van de regressielijn van de kleinste kwadraten. Deze lijn wordt gevonden door de som te nemen van de kwadraten van het verschil tussen elk gegevenspunt en de lijn, en vervolgens die som te minimaliseren. Dit kan worden gedaan door gedeeltelijke afgeleiden te nemen en die gelijk te stellen aan nul.

Door Tertias

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een mailgroep aan in Outlook? :: Hoe een e-mailadres aanmaken bij Gmail?
Handige links