Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop?

Hoe maak je een screenshot op een laptop?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak ik een print van het scherm?

Een screenshot maken

  1. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.
  2. Als dat niet werkt, houd je de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt. Tik vervolgens op Screenshot.
  3. Als geen van beide werkt, ga je naar de supportsite van de fabrikant van je telefoon voor hulp.
Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen? Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

Hoe sla je een Print Screen op als afbeelding?

Er zijn een paar manieren om een Print Screen als afbeelding op te slaan. Eén manier is om de toets "Print Screen" op uw toetsenbord te gebruiken. Deze toets bevindt zich meestal boven de toets "Invoegen". Wanneer u op deze toets drukt, wordt een momentopname gemaakt van uw huidige scherm. Om deze afbeelding op te slaan, kunt u een programma als Paint of Photoshop openen en op "Ctrl+V" drukken om de afbeelding te plakken. Een andere manier om een Print Screen op te slaan is het gebruik van het "Snipping Tool" dat bij Windows wordt geleverd. Met dit gereedschap kunt u een specifiek deel van uw scherm selecteren om vast te leggen. Om dit gereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop "Nieuw". U kunt dan een deel van het scherm selecteren om vast te leggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd dat u wilt vastleggen, kunt u op de knop "Opslaan" klikken om de afbeelding op uw computer op te slaan. Hoe maak je een knipsel van je scherm? Er zijn een paar manieren om een knipsel van je scherm te maken. Eén manier is om het knipselgereedschap te gebruiken. Het knipselgereedschap is een ingebouwd hulpprogramma in Windows waarmee u schermafbeeldingen kunt maken. U kunt het knipselgereedschap starten door het te zoeken in het menu Start of door "knipselgereedschap" in het zoekvak te typen.
Zodra het knipselgereedschap is geopend, ziet u een interface met verschillende opties. De eerste optie is het kiezen van het type screenshot dat je wilt maken. De vier opties zijn Vrijvormig knippen, Rechthoekig knippen, Venster knippen en Volledig scherm knippen.
Met Free-form Snip kunt u een willekeurige vorm tekenen rond het gebied dat u wilt vastleggen. Met Rechthoekig knippen kunt u een rechthoek tekenen rond het gebied dat u wilt vastleggen. Met Window Snip kunt u een venster selecteren, zoals een dialoogvenster, om vast te leggen. Volledig scherm knippen legt het hele scherm vast.
Zodra u het type screenshot hebt geselecteerd dat u wilt maken, kunt u met uw muis het gebied selecteren dat u wilt vastleggen. Als u klaar bent, klikt u op de knop "Kopiëren". Dit kopieert het screenshot naar uw klembord. U kunt het screenshot dan in een beeldbewerkingsprogramma of document plakken.
Een andere manier om een screenshot te maken is door de Print Screen toets op uw toetsenbord te gebruiken. De Print Screen-toets bevindt zich meestal in de rechterbovenhoek van uw toetsenbord. Als u op de Print Screen-toets drukt, wordt uw scherm gekopieerd naar uw klembord. U kunt de schermafbeelding dan in een beeldbewerkingsprogramma of document plakken.
Als u Windows 10 gebruikt, kunt u ook de nieuwe tool Snip & Sketch gebruiken om schermafbeeldingen te maken. Om Snip & Sketch te starten, kunt u ernaar zoeken in het menu Start.
Zodra Snip & Sketch geopend is, zie je een interface met verschillende opties. De eerste optie is om het type screenshot te kiezen dat je wilt maken

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dit in overweging nemend, waar vind ik mijn screenshot op pc?

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen. Hoe maak ik een print screen in Windows 10? Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

En nog een vraag, hoe kan je een screenshot maken op samsung?

Manier 1: Houd de 'Aan/uit-toets' en de 'Volume omlaag toets' tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken. Manier 2: Maak een schermafbeelding door met de zijkant van je hand over het scherm te vegen, dit kan van rechts naar links of andersom. Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een screenshot op een iphone? Er zijn twee manieren om een screenshot te maken op een iPhone. De eerste manier is om de Home-knop en de Slaap/Wektoets tegelijkertijd ingedrukt te houden. De tweede manier is om de Slaap/Wektoets en de Volume Omhoog-toets tegelijkertijd ingedrukt te houden.

Bovendien, waarom kan ik geen print screen maken?

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom u geen printscreen kunt maken. Een mogelijkheid is dat de printscreenfunctie van uw computer is uitgeschakeld. Een andere mogelijkheid is dat u een programma draait dat het maken van schermafdrukken niet toestaat. Ten slotte is het ook mogelijk dat uw computer geen ingebouwde schermafdrukfunctie heeft.

Door Lexis Sporer

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je je schermopname aan? :: Hoe maak je je PowerPoint mooier?
Handige links