Huis > H > Hoe Vermenigvuldig Je 2 Kolommen In Excel?

Hoe vermenigvuldig je 2 kolommen in Excel?

De formule maken:

  1. Typ in cel B2 een gelijkteken (=).
  2. Klik op cel A2 om de cel in de formule in te voeren.
  3. Voer een sterretje in (*).
  4. Klik op cel C2 om de cel in de formule in te voeren.
  5. Typ nu een $-symbool voor C en een $-symbool voor 2: $C$2.
  6. Druk op Enter.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe vermenigvuldig je een hele rij in Excel?

Je begint de formule zoals gebruikelijk met het teken = en typt daarna PRODUCT, vervolgens selecteer je het bereik aan cellen dat je wilt vermenigvuldigen. =PRODUCT(A1:A4) zorgt er bijvoorbeeld voor dat de getallen in de cellen A1, A2, A3 en A4 met elkaar vermenigvuldigd worden. Hoe kan je cellen vermenigvuldigen? Vermenigvuldigen in excel

  1. Typ de formule als volgt: =A1*A2.
  2. Zodra je op enter drukt, zijn de cellen A1 en A2 met elkaar vermenigvuldigd.
  3. Methode 2 om te vermenigvuldigen in Excel. Selecteer de cel A3. Typ vervolgens “+” en klik daarna met de muis op cel A1. Typ nu “*” en ga met de muis naar cel A2.

Hoe kun je een cel splitsen in Excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een cel in Excel te splitsen. De eerste manier is om de ingebouwde functie "Tekst naar kolommen" te gebruiken. Om deze functie te gebruiken selecteert u eerst de cel of cellen die u wilt splitsen. Ga vervolgens naar het tabblad Gegevens op het lint en klik op de knop "Tekst naar kolommen". In de wizard Tekst omzetten naar kolommen selecteert u de optie "Afgescheiden" en klikt u op Volgende. Op de volgende pagina selecteert u het type scheidingsteken dat u wilt gebruiken om de cel te splitsen. Gebruikelijke scheidingstekens zijn komma's, tabs en puntkomma's. Zodra u een scheidingsteken hebt geselecteerd, klikt u op Voltooien en wordt de cel in meerdere cellen gesplitst.
Een andere manier om een cel in Excel op te splitsen is het gebruik van een formule. Als u bijvoorbeeld een cel hebt met een lijst van namen, gescheiden door komma's, kunt u de volgende formule gebruiken om de cel op te splitsen in meerdere cellen:
=SPLIT(A1,",")
Deze formule splitst de cel in kolom A bij elke komma. Dus, hoe werkt autosom in excel? Autosom is een functie in Microsoft Excel waarmee gebruikers automatisch een reeks getallen in een kolom of rij kunnen genereren. Om autosom te gebruiken, selecteert u eerst de cellen die u met getallen wilt vullen. Klik vervolgens op het tabblad "Invoegen" en klik op de knop "Autosom". Er verschijnt een dialoogvenster. In het dialoogvenster geeft u het startnummer, de verhoging en het aantal cijfers op. Klik tenslotte op de knop "OK".

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat is maal in rekenen?

Als je een keersom maakt, ga je de getallen met elkaar vermenigvuldigen. Je hebt 4 keer een zakje van 3 snoepjes. Hier kun je de keersom bij maken: 4 x 3 = 12. Dit is een lange erbijsom en het duurt lang om dit uit te rekenen. Wat dit betreft, hoe vermenigvuldig je in spreadsheet? De MULTIPLY-formule gebruiken

Start uw browser, ga naar Google Spreadsheets en open een spreadsheet. Klik op een lege cel en typ = MULTIPLY (<nummer1>, <nummer2>) in het formule-invoerveld en vervangt <nummer1> en <nummer2> met de twee gehele getallen die u wilt vermenigvuldigen.

Hoe een getal vastzetten in Excel?

Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken. Hoe deling maken in Excel? Er zijn een paar manieren om een deling te maken in Excel. Eén manier is het gebruik van het delingssymbool, dat een schuine streep (/) is. Als u bijvoorbeeld 7 door 3 wilt delen, typt u 7/3 in een cel. Een andere manier om te delen in Excel is het gebruik van de delingsfunctie, die wordt geschreven als "=DIVIDE(getal1,getal2)". Als u bijvoorbeeld 7 door 3 wilt delen, typt u =DIVIDE(7,3) in een cel.

Hoe noem je vermenigvuldigen?

Vermenigvuldigen is een wiskundige bewerking waarbij twee of meer getallen worden vermenigvuldigd. De getallen kunnen hele getallen, decimale getallen of breuken zijn.

Door Canale

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Objectanker? :: Hoeveel geld krijg je voor TikTok?
Handige links