Huis > W > Wat Is Google Docs En Waarvoor Wordt Dit Gebruik?

Wat is Google Docs en waarvoor wordt dit gebruik?

Googles gratis tekstverwerker heet Google Documenten. Mensen met een Google-account kunnen de tekstverwerker online gebruiken of als app op de iPad/iPhone en Android-apparaten. Als iemand iets maakt met Google Documenten, slaat Google het bestand op in Google Drive.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Je kunt gpx gebruiken als je een fiets of wandel gps apparaat hebt. Je kunt het bestand openen met een app nadat je het hebt gedownload. De meeste apps zijn gratis.

Men kan zich ook afvragen: hoe kom ik in google docs?

Een bestand bekijken

  1. Ga naar drive.google.com.
  2. Log in op je Google-account met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Dubbelklik op een bestand.
  4. Een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheet-, Presentaties-, Formulieren- of Tekeningen-indeling wordt geopend met de bijbehorende app.
Is Google Doc gratis? Google Docs is gratis beschikbaar en werkt volledig online in uw browser. Er zijn nog apps voor iOS en Android.

Je kunt ook vragen hoe voeg je iemand toe op google docs?

Er zijn twee manieren om iemand toe te voegen aan een Google Docs document. De eerste is om op de knop "Delen" in de rechterbovenhoek van het document te klikken en het e-mailadres in te voeren van de persoon die u wilt toevoegen. De tweede is om op het menu "Bestand" te klikken en "Delen" te selecteren. Voer het e-mailadres in van de persoon die u wilt toevoegen in het veld "Personen". Je kunt ook vragen hoe maak je een inhoudsopgave in google docs? Er is geen ingebouwde functie om automatisch een inhoudsopgave te maken in Google Docs, maar er zijn een paar workarounds die u kunt gebruiken.
Een optie is om uw inhoudsopgave handmatig te maken. Hiervoor moet u ankerlinks maken voor elke sectiekop in uw document. Vervolgens kunt u links toevoegen aan elk van die ankerpunten in een aparte sectie aan het begin van uw document.
Een andere optie is om een Google Docs add-on te gebruiken die een inhoudsopgave voor je genereert. Er zijn een paar verschillende add-ons beschikbaar, dus je zult moeten experimenteren om er een te vinden die goed werkt voor jouw behoeften.
Tot slot kunt u uw Google Docs-document ook omzetten in een PDF en vervolgens een PDF-editor gebruiken om een inhoudsopgave toe te voegen. Dit is iets ingewikkelder, maar het kan de beste optie zijn als je een complexe inhoudsopgave moet maken.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Je kunt ook vragen welke programma's zitten er in google docs?

Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren zijn respectievelijk een gratis webgebaseerde tekstverwerker, een spreadsheet-programma, een presentatieprogramma en een enquêteprogramma. Alle vier de programma's maken deel uit van een virtueel kantoor aangeboden door Google binnen de Google Drive-service. Hoe veilig is Google Docs? Bestanden die je uploadt naar Google Drive, worden opgeslagen in beveiligde datacenters. Als je computer, telefoon of tablet kapot is of kwijtraakt, kun je via een ander apparaat nog steeds bij je bestanden. Je bestanden zijn privé, tenzij je ze met anderen deelt.

Waarom kan ik een bestand niet openen?

Als je een bestand niet kunt openen, kan dit een van de volgende redenen hebben: Je hebt geen rechten om het bestand weer te geven. Je bent ingelogd bij een Google-account dat geen toegangsrechten heeft. De juiste app is niet op je telefoon geïnstalleerd. Men kan zich ook afvragen: hoe kan ik mijn bestanden openen? Er zijn een paar manieren om bestanden te openen:
1. Rechtsklik op het bestand en selecteer "Openen met". Dit geeft u een lijst met programma's die het bestand kunnen openen.
2. Als u weet met welk programma u het bestand wilt openen, kunt u dubbelklikken op het bestand en zou het in dat programma geopend moeten worden.
3. U kunt een bestand ook openen door eerst het programma te openen en dan naar Bestand > Openen te gaan.

En nog een vraag, hoe download je een google docs?

Vanaf de startpagina van Google Docs (docs.google.com) meldt u zich aan met uw Google-account. Dit brengt u naar uw pagina "Mijn Drive", die alle Google Documenten bevat die u hebt gemaakt of geüpload. Om een Google-document te downloaden, klikt u op het document om het te openen en vervolgens op "Bestand" in de linkerbovenhoek. In het uitklapmenu klikt u op "Downloaden als". U krijgt dan een lijst met bestandsformaten waaruit u kunt kiezen om te downloaden. Selecteer het gewenste bestandsformaat en klik op "Exporteren". Uw Google-document wordt nu naar uw computer gedownload in de bestandsindeling die u hebt geselecteerd.

Door Terina

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een nieuwe pagina in Google Docs? :: Wat kan ik allemaal met mijn Fitbit?
Handige links