Huis > W > Waar Gebruik Je Png Voor?

Waar gebruik je PNG voor?

PNG is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met teksten en tekeningen. Je gebruikt PNG vooral als je een transparante achtergrond nodig hebt en als je niet wilt inleveren op bepaalde details in een afbeelding.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is het verschil tussen JPG en PNG?

Het verschil tussen JPG en PNG

Het belangrijkste verschil tussen JPG en PNG is dat de transparante gedeelten van je logo bij een JPG automatisch worden opgevuld met wit als je 'm opslaat. Bij een PNG blijven deze dus transparant. En het verschil tussen JPG en PNG is daarnaast vooral ook de grootte van het bestand.
Hoe werkt een PNG afbeelding? PNG – Portable Network Graphics

PNG staat voor Portable Network Graphics. Net zoals TIFF ondersteunt PNG 'lossless' datacompressie, wat inhoudt dat veel informatie behouden blijft wanneer je de afbeelding opslaat en opnieuw opent. PNG bestanden zijn uitermate geschikt voor gebruik op het internet.

Dienovereenkomstig, hoe maak je van een jpeg een jpg bestand?

Er zijn een paar manieren om van een JPEG een JPG-bestand te maken. Eén manier is om een online converter zoals Zamzar te gebruiken. Een andere manier is om het JPEG-bestand te openen in een beeldbewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop en het dan op te slaan als JPG-bestand. Hoe kan ik JPEG bestanden samenvoegen? Er zijn een paar manieren om JPEG-bestanden samen te voegen:
1. Gebruik een online tool zoals Pixlr of Fotor.
2. Gebruik Photoshop.
3. Gebruik GIMP.
4. Gebruik een gratis online tool zoals PicMonkey.
5. Gebruik een online tool als Canva.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Wat is een JPEG bestand?

JPEG is de afkorting van Joint Photographic Experts Group. Dit is een groep deskundigen die een methode beschreven heeft, hoe digitale informatie bij het maken van een foto gecomprimeerd wordt tot een relatief klein bestand en toch een goede kwaliteit foto aflevert. Hoe groot is JPG? Jpg (of soms ook jpeg) staat voor 'Joint Photographic Experts Group'. Dit formaat is uitermate geschikt voor fotografisch materiaal met veel kleuren. Het gebruikt een complex wiskundig algoritme om compressie toe te passen. Meestal is een compressie van 60% – 75% optimaal voor het gebruik in mail of web.

Trouwens, hoeveel mb is een afbeelding?

De bestandsgrootte is het aantal bytes die het bestand op je computer in beslag neemt. Hoe groter een afbeelding hoe langer je website laad. Een foto van 5 mB (megabyte) is groot. Een foto van 100 kB (kilobyte) is minder groot. Dus, hoeveel mb zit er in een gb? 1 GB is gelijk aan 1.000 MB. Dus als je 1 GB aan data hebt, is dat hetzelfde als 1.000 MB aan data.

Welke bestandstypen zijn er?

Er zijn verschillende bestandstypen. Sommige bestandstypen worden gebruikt voor het opslaan van tekst, andere bestandstypen worden gebruikt voor het opslaan van afbeeldingen en nog andere bestandstypen worden gebruikt voor het opslaan van video's of geluidsbestanden.

Door Wooster Reyelts

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een ICS bestand openen? :: Waarom HEIC ipv JPG?
Handige links