Huis > H > Hoe Gebruik Ik Gpx Bestanden?

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Als je een fiets- of wandelgps hebt, of een smartphone (of tablet) met gps-functie, dan kun je gpx gebruiken. Je downloadt het bestandje op je toestel en opent het vervolgens met een app. De meeste van die apps zijn gratis; je vindt er heel wat verschillende in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Bovendien, kan geen gpx bestand downloaden?

Dit komt doordat een GPX (GPS Exchange) bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML. Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan. Dus, hoe krijg ik een gpx bestand op mijn garmin? Volg de onderstaande stappen op om uw gegevens handmatig te uploaden naar Garmin Connect:

 1. Sluit uw toestel aan op de computer.
 2. Meldt u zich aan bij Garmin Connect.
 3. Klik op rechts bovenin.
 4. Klik op Importeer gegevens.
 5. Klik op Blader.
 6. Selecteer de bestanden om te uploaden.
 7. Klik op Importeer gegevens.

Daarvan, welk bestand voor tomtom?

Er is geen specifiek bestand voor TomTom, omdat het bedrijf een reeks GPS-apparaten levert die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Op de website van het bedrijf vindt u echter een reeks bestanden en softwareprogramma's die compatibel zijn met TomTom-apparaten. Vervolgens, kan sommige bestanden niet uploaden naar garmin connect? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden zonder meer te weten over uw specifieke situatie. Heeft u problemen met een specifiek type bestand? Krijgt u een foutmelding?
Er zijn een paar dingen die u kunt proberen als u problemen hebt met het uploaden van bestanden naar Garmin Connect. Controleer eerst of het bestand dat u probeert te uploaden een ondersteunde indeling heeft. Garmin Connect ondersteunt .gpx-, .tcx- en .fit-bestanden. Als het bestand dat u probeert te uploaden een andere indeling heeft, moet u het eerst naar een van deze indelingen converteren voordat u het kunt uploaden.
Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan uw toestel opnieuw op te starten en het bestand opnieuw te uploaden. Als dat niet werkt, moet u mogelijk de Garmin Connect app verwijderen en opnieuw installeren.

Gerelateerde artikelen

Kun je DMG bestanden verwijderen?

Als de software al is geïnstalleerd, kunnen de bestanden worden gewist.

Men kan zich ook afvragen: kan rit niet uploaden naar garmin connect?

Controleer op updates in de app store van uw telefoon om te bevestigen dat u de nieuwste versie van Garmin Connect Mobile app gebruikt. Controleer of het Garmin toestel de nieuwste softwareversie gebruikt door het op een computer aan te sluiten en Garmin Expresste installeren. Hoe download ik een fietsroute op mijn Garmin? Sluit je Garmin-apparaat aan op je computer. Ga naar het Garmin-station op je computer en zoek de map 'Garmin'. In de map moet de submap 'NewFiles' (nieuwe bestanden) of 'GPX' zitten. Zet het gedownloade GPX-bestand in deze map en ontkoppel je Garmin daarna op een veilige manier, zoals je met een USB-apparaat doet.

Hoe maak je een route in BaseCamp?

Een eenvoudige route maken

 1. Selecteer een locatie voor de opgeslagen route (Een locatie selecteren voor opgeslagen gegevensbestanden).
 2. Selecteer Bestand > Nieuw > Route.
 3. Selecteer indien nodig een kaartproduct.
 4. Wijzig zo nodig het activiteitenprofiel.
 5. Sleep een item naar het vak Sleep beginpunt hier.
Dit in overweging nemend, hoe maak ik een kml file? Als je een KML-bestand wilt maken, moet je eerst een teksteditor zoals Notepad of TextEdit openen. Voeg dan de volgende code toe aan het document:
Naam van de plek
Beschrijving van de plek

4.897975,52.373028,0
Vervang 'Naam van de plek' door de naam van de plek die je wilt markeren en 'Beschrijving van de plek' door een korte beschrijving van de plek. De coordinaten '4.897975,52.373028,0' corresponderen met de latitude, longitude en altitude van de plek. Pas deze waarden aan om de plek op de kaart te verplaatsen.
Om het KML-bestand te bewaren, ga je naar File > Save As en selecteer je 'All Files' in het dropdownmenu. Geef het bestand dan de extensie .kml of .xml.

En nog een vraag, wat is een kml file?

Een KML-bestand is een XML-bestand dat de geografische data van een bepaalde locatie opslaat. De data in een KML-bestand kan worden gebruikt door verschillende soorten software, zoals Google Earth, Google Maps en andere kaartweergavesoftware.

Door Eunice

Vergelijkbare artikelen

Waarom HEIC ipv JPG? :: Hoe zet ik een GPX route op mijn Garmin?
Handige links