Huis > I > Is Het Word Je Of Wordt Je?

Is het word je of wordt je?

In de zin 'Morgen wordt je salaris gestort' is je de niet-nadrukkelijke vorm van jouw. Er staat dus eigenlijk: 'Morgen wordt jouw salaris gestort. ' Het onderwerp van deze zin is je/jouw salaris. Daarom komt er een t achter de stam word.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Word een ODT bestand openen?

OpenDocument-bestanden zijn compatibel met Word en open source-toepassingen, maar sommige functies zijn niet beschikbaar in ODT-bestanden. De meeste toepassingen zijn compatibel met Word-documenten.

Hoe schrijf je word of wordt?

Bij een zin met hij, zij, men, het of een zelfstandig naamwoord is wordt altijd met een t. Hij wordt naar school gebracht. Wordt hij naar school gebracht? Ook bij u is wordt altijd met een t. Is word je met d of dt? Is het de ik-vorm? Dan schrijf je het werkwoord met enkel een –d: ik word, ik vind, ik bloed. Is het de hij-/zij- of het-vorm? Dan schrijf je het werkwoord met –dt: zij wordt, hij vindt, het bloedt.

Hoe schrijf je ik word?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, want het hangt af van de context waarin het woord "ik" wordt gebruikt. Als je bijvoorbeeld een werkstuk schrijft, gebruik je het woord "ik" als onderwerp van een zin als "ik schrijf een werkstuk". Als je echter een brief schrijft, gebruik je het woord "ik" als aanhef, zoals "Geachte heer of mevrouw, ik schrijf u om te solliciteren naar een baan". In beide gevallen wordt het woord "ik" met een hoofdletter geschreven, omdat het het eerste woord in de zin is. Dus, is het wordt het of word het? Er is geen definitief antwoord op deze vraag; het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Terwijl sommigen zeggen "wordt het", zeggen anderen "wordt het".

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een PDF toe in Word?

Hoe maak ik van een leeg Word-document een PDF-bestand?

Hoe oud wordt je of word je?

Als het onderwerp je/jij achter de persoonsvorm staat, is de correcte vervoeging word je/jij. Bij combinaties met je is het niet altijd even duidelijk of je het onderwerp van de zin is. Als u daaraan twijfelt, kunt u je proberen te vervangen door jij of jou(w). Als je vervangen kan worden door jij, is je het onderwerp. Is het wordt hij of word hij? De schrijfwijze van een werkwoord met u is hetzelfde als die van een werkwoord met hij of zij (op een paar uitzonderingen na). Dat betekent dat er in de tegenwoordige tijd een t achter het werkwoord komt.

Wat word of wordt je groot?

Wordt is juist: 'Dit wordt je vast niet kwalijk genomen. ' De twijfel in dit soort zinnen wordt veroorzaakt doordat je achter de persoonsvorm staat. Er bestaat immers een regel die zegt: als je onderwerp is en achter de persoonsvorm staat, wordt er geen t toegevoegd. Bovendien, wat je wilt of wil? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden zonder meer context. In het algemeen is het bij het nemen van een beslissing belangrijk om na te gaan wat u wilt en wat u leuk vindt, alsmede andere relevante factoren. Andere factoren zijn bijvoorbeeld wat praktisch of mogelijk is, wat het beste is voor de andere betrokkenen en eventuele morele of ethische overwegingen.

Hoe weet je of je een d of een t moet schrijven?

Er zijn een paar verschillende manieren om te weten of je een d of een t moet schrijven. Eén manier is om naar het woord te kijken en te zien of het een stemhebbende of stemloze klank heeft. Heeft het woord een stemhebbende klank, dan schrijf je een d. Heeft het woord een stemloze klank, dan schrijf je een t. Een andere manier om te weten of je een d of een t moet schrijven, is door naar het woord te kijken en te zien of het een harde of zachte klank heeft. Heeft het woord een harde klank, dan schrijf je een t. Heeft het woord een zachte klank, dan schrijf je een d.

Door Kuster Duperne

Vergelijkbare artikelen

Is het beantwoord of beantwoordt? :: Wat betekent je verbinding is niet privé?
Handige links