Huis > W > Welke Bestandstypen Zijn Er?

Welke bestandstypen zijn er?

De 9 meest voorkomende bestandsformaten

  • JPEG OF JPG. Joint Photographic Experts Group. Het bestandstype jpg, wie kent 'm niet!
  • PDF. Portable Document Format. Pdf van Adobe is een van de meest gebruikte bestandstypen van de wereld.
  • PNG. Portable Network Graphics.
  • GIF. Graphics Interchange Format.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Hoe maak je van een JPG een PNG?

Hoe converteert u een JPG naar PNG

  1. Stap 1. Upload jpg-bestand(en)
  2. Kies 'naar png' Kies png of iedere andere bestandsindeling die u nodig heeft als resultaat (meer dan 200 indelingen worden ondersteund)
  3. Download uw png. Laat het bestand converteren en u kunt direct daarna uw png-bestand downloaden.
Hoe kan ik een PNG bestand openen? Programma's die het bestand PNG openen
  1. Microsoft Paint.
  2. Adobe Photoshop.
  3. Adobe Photoshop Elements.
  4. Adobe Illustrator.
  5. CorelDRAW.
  6. PaintShop Pro.
  7. ACDSee.
  8. Canvas.

Wat is het verschil tussen JPG en PDF?

JPG is een compressieformaat met verlies, wat betekent dat een deel van de afbeeldingsgegevens verloren gaat wanneer het bestand wordt gecomprimeerd. Dit resulteert in afbeeldingen van lagere kwaliteit, maar de bestanden zijn kleiner. PDF is een lossless formaat, wat betekent dat er geen gegevens verloren gaan wanneer het bestand wordt gecomprimeerd. Dit resulteert in afbeeldingen van hogere kwaliteit, maar de bestanden zijn groter. Dienovereenkomstig, waarom kan ik niet opslaan als pdf? Er zijn een paar redenen waarom u niet kunt opslaan als PDF. Eén mogelijkheid is dat u geen PDF-printerdriver op uw computer hebt geïnstalleerd. Een andere mogelijkheid is dat het programma dat u gebruikt om het document te maken geen PDF-exportfunctie heeft. En ten slotte is het ook mogelijk dat uw bestand corrupt is en niet als PDF kan worden opgeslagen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Dus, hoe sla je een document op?

Uw document opslaan

Klik op bestand > Opslaan, selecteer of blader naar een map, typ een naam voor het document in het vak bestandsnaam en klik op Opslaan. Sla uw werk op wanneer u gaat, vaak druk op CTRL + S. Als u wilt afdrukken, klikt u op het tabblad bestand en vervolgens op afdrukken.
Hoe sla je een PDF-bestand op je iPhone op? Een PDF maken met je iPhone

  1. Open het document dat je naar PDF wilt omzetten, bijvoorbeeld een webpagina of e-mail.
  2. Tik op het deelicoon en kies Druk af.
  3. Let op: druk je vingertoppen op het document en maak een 'inzoom' beweging.
  4. En dit PDF-document kan je dan vervolgens opslaan of delen.

Hoe typen in een gescand document?

Tekst in een gescand document bewerken

  1. Open het gescande PDF-bestand in Acrobat.
  2. Kies Gereedschappen > PDF bewerken.
  3. Klik op het tekstelement u wilt bewerken en begin te typen.
  4. Kies Bestand > Opslaan als en typ een nieuwe naam voor uw bewerkbare document.
Hoe splits je een PDF-bestand? Er zijn een paar verschillende manieren om een PDF-bestand te splitsen:
1. U kunt een PDF-splitser gebruiken. Er zijn veel verschillende PDF-splitsprogramma's online beschikbaar, en ze werken allemaal op een iets andere manier. Met sommige tools kunt u een PDF-bestand splitsen per pagina, per bladwijzer of per specifiek bereik van pagina's. Met andere kunt u het PDF-bestand in verschillende delen splitsen. Met andere kunt u de PDF in meerdere kleinere PDF-bestanden splitsen, of zelfs afzonderlijke pagina's als afzonderlijke PDF-bestanden extraheren.
2. U kunt een PDF-bestand ook splitsen met behulp van Adobe Acrobat. Open het PDF-bestand in Adobe Acrobat en klik op "Pagina's ordenen". Van daaruit kunt u de pagina's selecteren die u wilt uitpakken en ze opslaan als een nieuw PDF-bestand.
3. Ten slotte kunt u een PDF-bestand splitsen via de opdrachtregel. Als u de PDFtk-tool hebt geïnstalleerd, kunt u de volgende opdracht gebruiken om een PDF-bestand in meerdere kleinere bestanden te splitsen:
pdftk input.pdf cat output output_file1.pdf output_file2.pdf ...
Dit splitst het PDF-bestand in meerdere bestanden, waarbij elk bestand een reeks pagina's van de oorspronkelijke PDF bevat.

Hoe kan je een PDF-bestand bewerken?

U kunt een PDF-bestand op verschillende manieren bewerken. Eén manier is het gebruik van een PDF-editor, zoals Adobe Acrobat of Foxit PhantomPDF. Met deze programma's kunt u het PDF-bestand openen en wijzigingen aanbrengen in de tekst en de afbeeldingen.
Een andere manier om een PDF-bestand te bewerken is het te converteren naar een ander bestandsformaat, zoals een Word-document. Hiervoor kunt u een programma voor bestandsconversie gebruiken, zoals PDF Converter Pro. Zodra het PDF-bestand is geconverteerd, kunt u het in Word openen en de gewenste wijzigingen aanbrengen.
Tot slot kunt u ook een gratis online PDF-editor gebruiken, zoals PDFescape. Hiermee kunt u wijzigingen in een PDF-bestand aanbrengen zonder dat u software hoeft te downloaden of te installeren.

Door Priest Furer

Vergelijkbare artikelen

Hoe knip ik iets uit een PDF? :: Wat is verschil tussen JPEG en JPG?
Handige links