Huis > W > Wat Is Een Kolomdiagram?

Wat is een Kolomdiagram?

Kolomdiagrammen zijn handig als u wilt bekijken hoe gegevens in de loop van de tijd veranderen of als u items visueel wilt vergelijken. In kolomdiagrammen worden categorieën meestal georganiseerd langs de horizontale as en waarden langs de verticale as.

Lees verder

Hoe maak je een gestapelde Kolomdiagram?

Selecteer na het ordenen van de gegevens het gegevensbereik waarop u een diagram wilt maken en klik vervolgens op Invoegen > Kolom- of staafdiagram invoegen > Gestapelde kolom, zie screenshot: 2. Klik met de rechtermuisknop op de gegevensreeksbalk en kies Formatteer gegevensreeksen, zie screenshot: 3. Wat is het verschil tussen een staafgrafiek en een Kolomgrafiek? Een kolom- en staafdiagram verschillen in de oriëntatie. Bij een kolomdiagram heb je staande balken en bij een staafdiagram liggende balken. Bij een staafdiagram zijn de categoriën geplaatst op de verticale as, zodat de staven op deze as geplaatst worden. Voor elke categorie wordt een staaf geplaatst.

Dit in overweging nemend, hoe maak je een stapeldiagram?

Een stackdiagram is een grafische voorstelling van de aanroepstapel. Het toont de volgorde van functie-aanroepen die op een bepaald moment actief zijn. Hoe maak je een gegroepeerde kolom in Excel? Er zijn twee opties voor het maken van gegroepeerde kolommen in Excel:
1. De eerste optie is om de opdracht Groeperen te gebruiken. Selecteer hiervoor de kolommen die u wilt groeperen, klik vervolgens op het tabblad Gegevens op het lint en klik op de opdracht Groeperen. In het dialoogvenster Groeperen dat verschijnt, kunt u kiezen om te groeperen op rijen of kolommen, en of u een nieuw contourniveau wilt starten.
2. De tweede optie is om de opdracht Outline te gebruiken. Hiervoor selecteert u de kolommen die u wilt groeperen, klikt u op het tabblad Gegevens op het lint en klikt u op de opdracht Outline. In het dialoogvenster Outline dat verschijnt, kunt u kiezen of u wilt groeperen op rijen of op kolommen, en of u een nieuw outlineniveau wilt starten.

Daarvan, hoe moet je een cirkeldiagram maken?

Word

  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op Cirkel en dubbelklik vervolgens op het gewenste cirkeldiagram.
  3. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens.
  4. Wanneer u klaar bent, sluit u het werkblad.
Wat is een gestapeld staafdiagram? Een gestapeld staafdiagram gebruik je wanneer je de ontwikkeling in het relatieve aandeel van de verschillende factoren in het totaal wilt laten zien. Deze factoren moeten dan wel allemaal dezelfde eenheid hebben.

Hoe maak je een lijn grafiek in Excel?

Maak zo in Excel een grafiek:

  1. Selecteer de tabel in zijn geheel.
  2. Klik op het tabblad Invoegen.
  3. In de groep 'Grafieken' staat een aantal opties.
  4. Advies nodig?
  5. Wij kiezen in de groep 'Grafieken' voor een lijngrafiek.
  6. Excel toont verschillende opties voor een lijngrafiek.
  7. Wij klikken op Lijn met markeringen.
Daarvan, wat is een samengesteld staafdiagram? Een samengesteld staafdiagram is een grafiek die twee of meer staven combineert tot een enkele staaf. Dit kan worden gedaan door de waarden van de balken bij elkaar op te tellen, of door de balken op elkaar te stapelen. Samengestelde staafdiagrammen worden vaak gebruikt om waarden te vergelijken tussen verschillende groepen, of om te laten zien hoe een waarde in de loop van de tijd is veranderd.

Dienovereenkomstig, wat voor soort grafieken zijn er?

Er zijn vier hoofdtypen grafieken: lijngrafieken, staafdiagrammen, taartdiagrammen en spreidingsdiagrammen. Lijngrafieken worden gebruikt om veranderingen in de tijd te volgen. Staafdiagrammen worden gebruikt om verschillende waarden te vergelijken. Taartdiagrammen worden gebruikt om verhoudingen weer te geven. Spreidingsdiagrammen worden gebruikt om relaties tussen twee variabelen weer te geven.

Door Bowlds

Wat zijn de rijen in Excel? :: Hoe rijen en kolommen vastzetten Excel?
Handige links