Huis > H > Hoe Rijen En Kolommen Vastzetten Excel?

Hoe rijen en kolommen vastzetten Excel?

Kolommen of rijen blokkeren

  1. Selecteer de cel onder de rijen en rechts van de kolommen die u zichtbaar wilt houden terwijl u door het werkblad schuift.
  2. Selecteer Weergave > Titels blokkeren > Titels blokkeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe kan ik in Excel meerdere rijen en kolommen blokkeren?

Als u meerdere rijen wilt blokkeren (te beginnen met rij 1), selecteert u de rij onder de laatste rij die u wilt blokkeren en klikt u op Titels blokkeren. Als u meerdere kolommen wilt blokkeren, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom die u wilt blokkeren en klikt op Titels blokkeren. Hoe zet je een cijfer vast in Excel? Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken.

Hoe voeg je een extra kolom toe in Excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een extra kolom toe te voegen in Excel:
1. Klik op de kolomkop van de kolom rechts van waar u de nieuwe kolom wilt invoegen. Klik vervolgens op de knop Kolommen invoegen in het tabblad Home van het lint.
2. Selecteer de kolomkop van de kolom rechts van waar u de nieuwe kolom wilt invoegen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer Invoegen in het contextmenu.
3. Selecteer de kolomkop van de kolom rechts van waar u de nieuwe kolom wilt invoegen. Druk vervolgens op de toetsen Ctrl + Shift + + op uw toetsenbord (dat is de plusteken-toets naast de Backspace-toets). Daarvan, hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel? Als u van twee cellen één cel wilt maken, kunt u de functie CONCATENATE gebruiken. Als u bijvoorbeeld twee cellen hebt, A1 en A2, en u wilt er één cel van maken, gebruikt u de volgende functie: CONCATENATE(A1,A2). Dit neemt de inhoud van A1 en A2 en maakt er één cel van.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat dit betreft, hoe moet je verticaal zoeken in excel?

In zijn eenvoudigste vorm ziet de functie VERT. ZOEKEN er als volgt uit: =VERT. ZOEKEN(Wat u wilt opschonen, waar u het wilt zoeken, het kolomnummer in het bereik met de waarde die u wilt retourneren, retourneert een Geschatte of Exacte overeenkomst, aangegeven als 1/WAAR of 0/ONWAAR). Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel? Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven.

Dienovereenkomstig, hoe kan je ervoor zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten?

Weergaveopties voor dit werkblad

Formules in cellen weergeven in plaats van de berekende resultaten Geeft de formules weer in cellen in plaats van de waarden die de formules produceren. Pagina-einden weergeven Geeft pagina-einden weer die automatisch zijn ingesteld door Excel.
Trouwens, hoe formules in excel beveiligen? Er zijn een paar manieren om formules in excel te beveiligen:
1. Verander het celformaat in "Tekst" voordat u de formule invoert. Dit voorkomt dat de formule wordt geparseerd en toont de formule als tekst.
2. Gebruik een celverwijzing in plaats van een bereikverwijzing in uw formule. Gebruik bijvoorbeeld niet A1:A10 in uw formule, maar A$1:A$10. Dit voorkomt dat de formule wordt gewijzigd als er rijen worden ingevoegd of verwijderd.
3. Gebruik de functie INDIRECT in uw formule. Deze functie retourneert een verwijzing gespecificeerd door een tekststring. Als u bijvoorbeeld een bereik met de naam "MyRange" hebt, kunt u de formule =INDIRECT("MyRange") gebruiken om naar dat bereik te verwijzen. Dit is handig als u het bereik waarnaar wordt verwezen wilt wijzigen zonder de formule zelf te wijzigen.
4. Bescherm het werkblad dat de formule bevat. Hiermee voorkomt u dat de formule wordt gewijzigd of verwijderd. Ga hiervoor naar het tabblad Bekijken en klik op "Blad beveiligen".

En nog een vraag, hoe kun je een cel splitsen in excel?

Er zijn een paar manieren om een cel in Excel te splitsen. Eén manier is om de functie "Tekst naar kolommen" te gebruiken. Om deze functie te gebruiken, selecteert u de cel of cellen die u wilt splitsen. Ga vervolgens naar het tabblad Gegevens op het lint en klik op de knop "Tekst naar kolommen". Dit opent de "Wizard Tekst omzetten naar kolommen". Op de eerste pagina van de wizard kiest u de optie "Afgescheiden" en klikt u op Volgende. Op de volgende pagina selecteert u het scheidingsteken dat u wilt gebruiken om de cel te splitsen. Als u de cel bijvoorbeeld bij elke spatie wilt splitsen, selecteert u het scheidingsteken "Spatie". Zodra u het juiste scheidingsteken hebt geselecteerd, klikt u op Voltooien.
Een andere manier om een cel in Excel te splitsen is door een formule te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een cel hebt met de tekst "A B C D" en u wilt deze splitsen in vier afzonderlijke cellen, kunt u de volgende formule gebruiken:
=LEFT(A1,1)
=MID(A1,2,1)
=MID(A1,3,1)
=RIGHT(A1,1)
Deze formules gaan in vier afzonderlijke cellen, en elke formule geeft één letter van de oorspronkelijke cel terug.

Door Demaggio Knox

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Kolomdiagram? :: Wat is een kolom en een rij?
Handige links