Huis > W > Wat Is Een Kolomkop In Excel?

Wat is een Kolomkop in Excel?

Kolommen en rijen zijn grotendeels hetzelfde. Een van de weinige verschillen is dat kolommen het rekenblad verticaal opsplitsen en rijen horizontaal. Een ander verschil zijn de namen van kolommen en rijen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dus, hoe zet je de bovenste rij in excel vast?

Vastzetten van de bovenste rij met de titel: Klik op Bovenste rij blokkeren. Vastzetten van meerdere rijen: Klik eerst in de eerste cel onder de rijen die u geblokkeerd wilt hebben. Klik vervolgens op Titelblokkering en de rijen boven deze cel blijven vaststaan. Vastzetten van een kolom: Klik op Eerste kolom blokkeren. Dit in overweging nemend, hoe kan ik in excel meerdere rijen en kolommen blokkeren? Als u meerdere rijen wilt blokkeren (te beginnen met rij 1), selecteert u de rij onder de laatste rij die u wilt blokkeren en klikt u op Titels blokkeren. Als u meerdere kolommen wilt blokkeren, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom die u wilt blokkeren en klikt op Titels blokkeren.

Wat is de rij en wat is de kolom?

In een database is een rij een record, en een kolom een veld binnen dat record. Wat is een veldnaam in Excel? In Excel is een veldnaam een label dat overeenkomt met een cel of celbereik in een werkblad. Veldnamen kunnen worden gebruikt om in formules naar cellen te verwijzen en kunnen het gemakkelijker maken te begrijpen wat een formule doet.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Vervolgens, hoe voeg ik 2 kolommen samen in excel?

Voeg gegevens uit cellen samen per formule

Selecteer een cel waarin u het resultaat wilt plaatsen, typ deze formule = A1 & "" & B1, A1 en B1 zijn de cellen die u wilt samenvoegen, "" is het scheidingsteken tussen twee celinhoud, druk op Enter en sleep de vulgreep omlaag om de formule op cellen toe te passen.
Dienovereenkomstig, hoe formule vastzetten in excel? Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken.

Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel?

Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven. Men kan zich ook afvragen: hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel? Om van twee cellen één cel te maken in Excel, kunt u de functie CONCATENATE gebruiken. Deze functie neemt twee of meer tekenreeksen en combineert ze tot één enkele tekenreeks. Als u bijvoorbeeld de waarden "Hallo" in cel A1 en "Wereld" in cel A2 hebt, kunt u de volgende formule gebruiken om ze te combineren tot één cel:
=CONCATENATE(A1,A2)
Dit zou resulteren in de waarde "HelloWorld" in de cel waar de formule wordt ingevoerd.

Bovendien, hoe kolommen blokkeren in excel?

Om een kolom in Excel te blokkeren, selecteert u eerst de kolom(s) die u wilt blokkeren. Klik vervolgens op het tabblad "Home" op het lint. Klik in de groep "Cellen" op "Opmaak". Een keuzemenu verschijnt. Klik op "Kolombreedte". Er verschijnt een dialoogvenster. Typ in het veld "Kolombreedte" de gewenste breedte voor uw kolom(pen). Klik dan op "OK". Uw kolom(pen) worden nu geblokkeerd.

Door Sorcha

Vergelijkbare artikelen

Hoe koptekst op 1 pagina verwijderen? :: Kan niet koppelen?
Handige links