Huis > H > Hoe Leeftijd Berekenen In Excel Met Geboortedatum?

Hoe leeftijd berekenen in Excel met geboortedatum?

=(JAAR(NU())-JAAR(A2))

Het resultaat is de leeftijd van de persoon, het verschil tussen vandaag en de geboortedatum in A2.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Je kunt ook vragen hoe bereken je de gemiddelde leeftijd in excel?

Gemiddelde leeftijd per jaar: Selecteer een lege cel naast de tabel, zegt Cel F4, voer de formule in =SUM((YEAR(B2:B15)=1990)*C2:C15)/SUM(IF(YEAR(B2:B15)=1990,1)) erin en druk op de Ctrl + Shift + Enter toetsen tegelijkertijd. Vervolgens, hoe geboortedatum berekenen? De wetenschap is nog niet zover dat de exacte geboortedatum gegeven kan worden. Als de baby er klaar voor is dan komt hij of zij vanzelf. De uitgerekende datum kun je berekenen door de eerste dag van je laatste menstruatie in te voeren, daar 9 maanden bij op tellen en vervolgens nog 7 dagen.

Bovendien, hoe datum berekenen in excel?

Er zijn een paar manieren om datums te berekenen in excel. Eén manier is om de functie DATUM te gebruiken. Deze functie heeft drie argumenten: jaar, maand en dag. Bijvoorbeeld, om de datum 1 januari 2015 te berekenen, gebruik je de volgende formule: =DATE(2015,1,1).
Een andere manier om datums te berekenen is het gebruik van de functies JAAR, MAAND en DAG. Deze functies nemen een datum als argument en geven respectievelijk het jaar, de maand of de dag terug. Om bijvoorbeeld het jaar van 1 januari 2015 te berekenen, gebruikt u de volgende formule: =JAAR(DATUM(2015,1,1)).
U kunt ook de functie EDATE gebruiken om een datum te berekenen die een bepaald aantal maanden voor of na een bepaalde datum ligt. Om bijvoorbeeld de datum te berekenen die twee maanden na 1 januari 2015 ligt, gebruik je de volgende formule: =EDATE(DATE(2015,1,1),2). Hoe bereken je chronologische leeftijd? De chronologische leeftijd wordt berekend door de geboortedatum van de persoon af te trekken van de huidige datum.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Is datum vandaag Excel?

Een statische datum of tijd invoegen in een Excel-cel

Selecteer op een werkblad de cel waarin u de huidige datum en tijd wilt invoeren. Ga op een van de volgende manieren te werk: Als u de huidige tijd wilt invoegen, drukt u op Ctrl+; (puntkomma).
Hoe bereken je het gemiddelde van een cijfer? Om je gemiddelde te berekenen tel je alle cijfers bij elkaar op en deel je het door het aantal cijfers: (5,6 + 5,2 + 6,6 + 7,6 + 7,3)/5= 6,46.

Je kunt ook vragen hoe leeftijd berekenen in excel engels?

Leeftijd berekenen Excel

Typ de formule =(vandaag()-A1) waar A1 verwijst naar jouw geboortedatum. Deel daarna door 365,25 om jouw exacte leeftijd te weten.
Trouwens, hoe afronden naar beneden excel? Om af te ronden in Excel gebruikt u de functie ROUNDDOWN. Als u bijvoorbeeld het getal 7,5 naar beneden wilt afronden op 7, gebruikt u de volgende formule: =ROUNDDOWN(7,5,0).

Wat is mijn echte leeftijd?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want iedereen wordt anders oud. Sommige mensen verouderen snel en andere langzaam. Sommige mensen zien er jonger uit dan hun chronologische leeftijd en sommige mensen zien er ouder uit.
Er zijn een paar manieren om iemands "echte" of biologische leeftijd te schatten, hoewel geen enkele daarvan volledig accuraat is. Eén methode is te kijken naar hoe goed iemands lichaam functioneert. Iemand met een goede lichamelijke conditie en zonder chronische gezondheidsproblemen is waarschijnlijk jonger dan zijn chronologische leeftijd. Een andere methode is te kijken naar iemands levensstijl. Iemand die rookt, niet beweegt en ongezond eet, zal waarschijnlijk sneller verouderen dan iemand die goed voor zijn lichaam zorgt.
Uiteindelijk is er geen manier om iemands echte leeftijd met 100% nauwkeurigheid te bepalen. Deze methoden kunnen u echter wel een algemeen idee geven van hoe oud iemand werkelijk is.

Door Westbrook Tesnow

Vergelijkbare artikelen

Wat is de datum van conceptie? :: Hoe oud moet je zijn om een profiel aan te maken op sociale media?
Handige links