Huis > H > Hoe Maak Je Een Lijngrafiek?

Hoe maak je een lijngrafiek?

Een lijndiagram bestaat uit stippen die verbonden worden door een lijn. Elke stip in het assenstelsel geeft een meting weer. Als je gegevens beginnen met een hoge waarde op de y-as, dan kun je een scheurlijn gebruiken. Door middel van een scheurlijn kan je de waardes op de y-as direct met hoge getallen laten beginnen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een tabel in word?

Voor een basistabel klikt u op Invoegen > Tabel en beweegt u de muisaanwijzer over het raster totdat het gewenste aantal rijen en kolommen is gemarkeerd. Voor een grotere tabel, of als u een tabel wilt aanpassen, selecteert u Invoegen > Tabel > Tabel invoegen. Hoe maak je een legenda in Word? Een grafieklegenda toevoegen

  1. Klik op de grafiek waaraan u een legenda wilt toevoegen, klik op de knop Grafiekelementen. en klik vervolgens op Legenda.
  2. Als u de locatie van de legenda wilt wijzigen, klikt u op de pijl naast Legenda en klikt u vervolgens op de gewenste locatie.

Hoe maak je een overzichtelijke tabel?

Een overzichtelijke tabel kan op een paar manieren worden aangemaakt:
- Met behulp van een tabel tag:

. Dit is de meest eenvoudige manier om een tabel te maken.
Met CSS: table { clear: both; }. Dit wist alle zwevende elementen in de tabel.
Met HTML:
. Dit wist ook alle zwevende elementen in de tabel. Dus, hoe een tabel opmaken? Bij het opmaken van een tabel moet met een paar dingen rekening worden gehouden. Bepaal eerst de structuur van de tabel. Koppen? Subkoppen? Hoeveel kolommen en rijen krijgt de tabel? Zodra de structuur is bepaald, is het tijd om de cellen op te maken. Cellen kunnen worden opgemaakt met een bepaalde breedte en hoogte, links, in het midden of rechts uitgelijnd, en met een achtergrondkleur of -afbeelding. Er kunnen ook randen aan de cellen worden toegevoegd voor een meer gedefinieerd uiterlijk. Nadat de cellen zijn opgemaakt, kan de tabel een titel en bijschrift krijgen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Bovendien, hoe geef je een tabel een titel in excel?

Een grafiektitel handmatig toevoegen

  1. Klik ergens in de grafiek waaraan u een titel wilt toevoegen.
  2. Klik op het tabblad Indeling in de groep Labels op Grafiektitel.
  3. Klik op Gecentreerde overlay-titel of op Boven grafiek.
  4. Typ de gewenste tekst in het tekstvak Grafiektitel dat in de grafiek verschijnt.
Trouwens, hoe verklein ik een tabel? Het formaat van een tabel aanpassen

Selecteer de tabel en sleep een van de selectiegrepen (de witte vierkantjes) op de rand van de tabel om de tabel groter of kleiner te maken. Om tegelijkertijd de grootte van zowel rijen als kolommen te wijzigen, sleept u de stip in de hoek.

Hoe breid je een tabel uit in Excel?

Je kunt een tabel makkelijk uitbreiden door in de eerste lege rij onder de tabel te klikken en gegevens in te voeren. De nieuwe rij wordt automatisch aan de tabel toegevoegd. Dit werkt voor kolommen net zo. De opmaak wordt eveneens uitgebreid zodat de nieuwe gegevens mooi in het beeld passen. Dienovereenkomstig, hoe haal je een tabel weg in excel? Om een tabel in Excel te verwijderen, selecteert u eerst de hele tabel. Ga vervolgens naar het tabblad Tabelhulpmiddelen Ontwerp en klik op de knop Converteren naar bereik.

Hoe heet een taartpunt in een cirkeldiagram?

Een taartpunt in een taartdiagram wordt een sector genoemd.

Door Grory Hunn

Vergelijkbare artikelen

Hoe geef je een tabel een titel in Excel? :: Hoe lees je een lijndiagram af?
Handige links