Huis > H > Hoe Werkt De Als Formule In Excel?

Hoe werkt de als formule in Excel?

Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Welke formule gebruiken in Excel?

Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3
Is niet gelijk aan Excel formule? Selecteer een cel naast de kolom waarvan u de waarde wilt zoeken en typ deze formule = ALS (A1 = 0, "Gelijk", "Niet gelijk"), druk op Enter -toets en sleep de vulgreep omlaag om de cellen met formule te vullen.

Daarvan, hoe vul ik automatisch andere cellen in bij het selecteren van waarden in de vervolgkeuzelijst van excel?

In Excel kunt u de functie Gegevensvalidatie gebruiken om een vervolgkeuzelijst met opties te maken. Om automatisch andere cellen in te vullen wanneer u waarden in de vervolgkeuzelijst selecteert, kunt u de functie VLOOKUP gebruiken.
De functie VLOOKUP zoekt een waarde op in de eerste kolom van een gegevensbereik en retourneert een overeenkomstige waarde in dezelfde rij uit een andere kolom in het gegevensbereik. De syntaxis van de VLOOKUP-functie is:
VLOOKUP(lookup_value, table_array, col_index_num, [range_lookup])
Waar:
lookup_value - De op te zoeken waarde. Deze waarde kan een celverwijzing of een letterlijke waarde zijn.
table_array - Het gegevensbereik om in te zoeken. Dit moet een verwijzing zijn naar een celbereik of een genoemd bereik.
col_index_num - Het kolomnummer in het gegevensbereik dat de retourwaarde bevat.
[range_lookup] - Een optioneel argument dat aangeeft of de opzoekwaarde exact (FALSE) of ongeveer (TRUE) moet worden gevonden. De standaardwaarde is TRUE.
Als u bijvoorbeeld een gegevensbereik hebt in de cellen A1:B5, met waarden in kolom A en overeenkomstige waarden in kolom B, en u wilt de waarde in kolom B retourneren wanneer de waarde in kolom A "X" is, gebruikt u de volgende formule:
=VLOOKUP("X",A1:B5,2,FALSE) Is gelijk aan in Excel formule? Ja, het teken "=" wordt gebruikt om gelijkheid aan te geven in een Excel-formule. Bijvoorbeeld, de formule "A1=B1" vergelijkt de waarden in de cellen A1 en B1 en geeft WAAR als ze gelijk zijn, en ONWAAR als ze niet gelijk zijn.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Trouwens, hoeveel voorwaarden kun je toevoegen in een als voorwaarden functie?

Met de functie ALS. VOORWAARDEN kunt u maximaal 127 verschillende voorwaarden testen. Is gelijk aan of groter dan Excel? Getallen vergelijken met operator'<='in Excel

Je kunt de operator'kleiner dan of gelijk aan'gebruiken met wiskundige operatoren en met andere logische operatoren om complexe wiskundige bewerkingen te maken. In wiskundige berekeningen is het resultaat van de logische bewerking'TRUE'het equivalent van 1, en ONWAAR is 0.

Trouwens, waar vind ik voorwaardelijke opmaak in excel?

Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven. Trouwens, hoe vind ik alle combinaties die gelijk zijn aan een bepaalde som in excel? Er zijn een paar verschillende manieren om in Excel alle combinaties te vinden die gelijk zijn aan een bepaalde som. Eén manier is het gebruik van de SUMIF-functie. Deze functie neemt een bereik van cellen en telt alle waarden op die aan een bepaald criterium voldoen. Als u dus alle combinaties gelijk aan een bepaalde som wilt vinden, hoeft u alleen maar de som die u zoekt als criterium op te geven.
Een andere manier om alle combinaties te vinden die gelijk zijn aan een bepaalde som is het gebruik van de functie COUNTIF. Deze functie telt het aantal cellen dat aan een bepaald criterium voldoet. Als u dus alle combinaties gelijk aan een bepaalde som wilt vinden, hoeft u alleen maar de som die u zoekt als criterium op te geven.
U kunt ook de functie SUMPRODUCT gebruiken om alle combinaties te vinden die gelijk zijn aan een bepaalde som. Deze functie neemt twee celbereiken en vermenigvuldigt de overeenkomstige waarden met elkaar. Als u dus alle combinaties gelijk aan een bepaalde som wilt vinden, moet u de som die u zoekt opgeven als een van de celbereiken.
Tenslotte kunt u de functie INDEX/MATCH gebruiken om alle combinaties te vinden die gelijk zijn aan een bepaalde som. Deze functie neemt een cellenbereik en geeft de waarde van een cel die aan een bepaald criterium voldoet. Als u dus alle combinaties gelijk aan een bepaalde som wilt vinden, moet u de som die u zoekt als criterium opgeven.

Dienovereenkomstig, is excel oneindig?

Nee, Excel is niet oneindig. Het heeft een eindig aantal rijen en kolommen.

Door Biddie Fulword

Vergelijkbare artikelen

Welke Logitech muis? :: Wat moet je doen als je toetsenbord het niet meer doet?
Handige links