Huis > W > Welke Drie Protocollen Werken Op De Applicatie Laag Van Het Osi Model?

Welke drie protocollen werken op de applicatie laag van het OSI model?

Betekenis en functie van de afzonderlijke lagen

Protocollen voor directe uitwisseling met de applicatie. Formatteert en structureert data t.b.v. applicatie-interpretatie. Start, onderhoudt en beëindigt sessies tussen applicaties. Segmentatie, volgordelijkheid van de data-segmenten en foutcorrectie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Waarom werd het OSI model ontwikkeld?

Het Open Systems Interconnection Model (kortweg OSI-model) werd door de International Organization for Standardization (ISO) ontworpen als referentiemodel voor een open communicatie tussen verschillende technische systemen. Dienovereenkomstig, wat doet de fysieke laag? De fysieke laag (physical layer) is de eerste (onderste) laag uit het OSI-model. Deze bevat de elektrische en mechanische definities van transportmedium en het signaal. De fysieke laag beschrijft drie zaken: Het vertalen van binaire informatie in een signaal en andersom.

En nog een vraag, wat doet de netwerklaag?

De netwerklaag is verantwoordelijk voor het routeren van pakketten tussen apparaten in een netwerk. Het is ook verantwoordelijk voor het leveren van kwaliteit van dienstverlening (QoS) controle en verkeersbeheer. Dienovereenkomstig, wat is de functie van de transportlaag? De transportlaag is verantwoordelijk voor end-to-end communicatie tussen toepassingen. Zij zorgt voor logische communicatie tussen toepassingsprocessen die op verschillende hosts draaien. De transportlaag zorgt ervoor dat berichten foutloos, in volgorde en zonder verlies of duplicatie worden afgeleverd. Zij kan ook optionele diensten leveren zoals betrouwbare levering en flow control. De transportlaag wordt meestal geïmplementeerd in de kernel van het besturingssysteem.

Door Kelcey

Vergelijkbare artikelen

Wat is het OSI model en waarom bestaat het? :: Welk protocol zit niet in TCP IP?
Handige links