Huis > W > Wat Is Het Osi Model En Waarom Bestaat Het?

Wat is het OSI model en waarom bestaat het?

Het Open Systems Interconnection Model (kortweg OSI-model) werd door de International Organization for Standardization (ISO) ontworpen als referentiemodel voor een open communicatie tussen verschillende technische systemen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Wat doet de fysieke laag?

De fysieke laag (physical layer) is de eerste (onderste) laag uit het OSI-model. Deze bevat de elektrische en mechanische definities van transportmedium en het signaal. De fysieke laag beschrijft drie zaken: Het vertalen van binaire informatie in een signaal en andersom. Wat doet de netwerklaag? De netwerklaag is verantwoordelijk voor het routeren van de pakketten door het netwerk -- de beslissing over de achtereenvolgende rij computers die een pakket zullen ontvangen en doorgeven, wordt in de netwerklaag genomen.

Dus, welke laag van het osi-model is verantwoordelijk voor de encapsulatie methode voor specifieke media types?

De datalinklaag is verantwoordelijk voor de inkapselingsmethode voor specifieke mediatypes. Deze laag moet ervoor zorgen dat de gegevens correct worden geformatteerd voor het specifieke mediatype en moet zorgen voor foutcontrole en flow control. Dienovereenkomstig, wat is de functie van de transportlaag? De transportlaag zorgt ervoor dat gegevens foutloos, in volgorde en zonder doublures worden afgeleverd. Zij zorgt ook voor flow control, die voorkomt dat de verzender de ontvanger overweldigt door meer gegevens te verzenden dan kunnen worden verwerkt. Bovendien kan de transportlaag zorgen voor congestiecontrole, die netwerkcongestie helpt voorkomen door de snelheid waarmee gegevens worden verzonden te regelen.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Mensen vragen ook: hoe noemt men het verdelen van de data in segmenten?

Segmentatie, volgordelijkheid van de data-segmenten en foutcorrectie. Hoe werkt TCP IP protocol? Wanneer u iets over internet stuurt – een bericht, een foto of een bestand – deelt het TCP/IP-model die gegevens op in pakketjes via een vierlaagse procedure. De gegevens gaan eerst op een bepaalde volgorde door deze lagen en daarna in omgekeerde volgorde wanneer de gegevens worden samengevoegd aan de ontvangende kant.

Daarvan, welk protocol zit niet in tcp ip?

TCP/IP is een IP-netwerkprotocol voor stabiele, betrouwbare netwerkverbindingen en geen verbindingsloos protocol zoals UDP en GRE. Daarvan, wat is de rol van ip in de communicatie? Het internetprotocol, meestal afgekort tot IP, is een netwerkprotocol waarmee computers op een computernetwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet. Sinds worden binnen het internet twee versies van het internetprotocol ondersteund, de versies IPv4 en IPv6.

Wat is TCP verbinding?

Het Transmission Control Protocol (TCP) is een verbindingsgeoriënteerd protocol dat veel gebruikt wordt voor gegevensoverdracht over netwerkverbindingen op het internet en op computernetwerken zoals local area networks en thuisnetwerken.

Door Keiko

Vergelijkbare artikelen

Wat is de relatie tussen IP en TCP? :: Welke drie protocollen werken op de applicatie laag van het OSI model?
Handige links