Huis > I > Is Een Overspanningsbeveiliging Verplicht?

Is een overspanningsbeveiliging verplicht?

Dit betekent dat PV overspanningsbeveiliging voor het systeem PV sinds december 2018 verplicht is. Bijna alle gebouwen die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten, vallen onder deze regelgeving. Net zoals oude gebouwen moeten worden aangepast, moet u zorgen voor uw PV overspanningsbeveiliging.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is digitale geletterdheid verplicht?

Digitale geletterdheid moet aan alle leerlingen worden onderwezen. Sta leerlingen toe hun eigen apparaat op school te gebruiken.

Wat veroorzaakt piekspanning?

80% van de piekspanning wordt veroorzaakt door schakelhandelingen zoals het inschakelen van elektromotoren, trafo's of vermogensautomaten. 20% wordt veroorzaakt door blikseminslag (direct of indirect). Waar plaats je een overspanningsbeveiliging? Overspanningsbeveiliging plaats je na de verliesstroomschakelaar. Overspanningsbeveiliging wordt aan het begin van de elektrische installatie geplaatst. In een huishoudelijke installatie staat er voorop een verliesstroomschakelaar.

Wat dit betreft, kan een stopcontact kortsluiting maken?

Kortsluiting in een stopcontact is een toestand waarbij de elektrische stroom in het stopcontact niet goed loopt. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder een losse draad, een beschadigd stopcontact of een probleem met het elektrische circuit. Kan een vriezer aan een verlengsnoer? Een vriezer kan op een verlengsnoer worden aangesloten als de vriezer goed geaard is en het verlengsnoer de juiste stroomsterkte en spanning heeft.

Gerelateerde artikelen

Welke spiegels zijn verplicht vrachtwagen?

Er moet een spiegel of camera op de truck zitten. De bestuurder kan voor de vrachtwagen kijken. Sinds 26 januari 2007 is deze eis van kracht. Vrachtwagens van vóór die datum hoeven geen vooruitkijkspiegel te hebben.

Dus, kan je een stekkerdoos in het stopcontact laten?

Meestal doen we dat niet. Stekkerdozen kunnen oververhit raken, en daardoor bepaalde stoffen laten ontbranden. De meeste mensen kennen de gevaren van stekkerdozen, weten dat het brandgevaar oplevert, maar halen de stekker niet uit het stopcontact. Daarvan, wat als je stopcontact niet-geaard is? Een niet-geaard stopcontact haalt zijn stroom binnen via een bruine draad en voert het af via een blauwe. Dit is bij een geaarde wandcontactdoos niet anders. Er is echter wel één verschil: er is ook een geelgroene draad aanwezig bij een geaard stopcontact: de aardedraad.

Wat dit betreft, kan je van een niet-geaard stopcontact een geaard stopcontact maken?

De wandcontactdozen zonder aarde kun je dan vervangen door een exemplaar met aarde. De nieuw getrokken aardedraden verbindt je dan door met de bestaande aardedraad in de centraaldoos. Dit doe je met behulp van lasklemmen. Welke stopcontacten moeten geaard zijn? Geaarde stopcontacten zijn verplicht in onder meer de badkamer en keuken. Woonkamer en slaapkamers daarentegen zijn gewoonlijk voorzien van 'normale' stopcontacten. In de huidige woningen zijn de elektrische installaties echter volledig geaard.

Kun je een stekkerdoos in een verlengsnoer doen?

Koppel geen verlengsnoeren aan elkaar. U voorkomt hiermee dat zich plaatselijk veel warmte in het elektriciteitscircuit ontwikkelt. Gebruik stekkerdozen alleen als u tijdelijk extra aansluitpunten nodig hebt. In alle andere gevallen: vaste stopcontacten die deskundig zijn aangelegd, zijn altijd beter.

Door Daphene

Vergelijkbare artikelen

Wie heeft er een betere camera Samsung of iPhone? :: Wat is de beste overspanningsbeveiliging?
Handige links