Huis > W > Waarom Is Negatief Keer Negatief Positief?

Waarom is negatief keer negatief positief?

Omdat vermenigvuldigen herhaald optellen/aftrekken is, is de betekenis van -4×-5 in woorden: 'trek 4 keer het getal -5 eraf'. Maar ja aftrekken van een negatief getal is hetzelfde als optellen: --5=5.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe reken je met negatieve getallen?

Zo is bijvoorbeeld 9 + -2 = 9 - 2 = 7. Het optellen van een negatief getal is hetzelfde is als het aftrekken van een positief getal. Voor het aftrekken van negatieve getallen gebruik je de regel: - - = + Wat dit betreft, wat zijn positieve gehele getallen? Getallen groter dan nul worden in België strikt positief genoemd. Een positief getal is het tegengestelde van het overeenkomstige negatieve, wat inhoudt dat optelling van beide 0 oplevert. Het getal 0 zelf is in Nederland dus noch positief, noch negatief.

Kun je delen door een negatief getal?

Ja, je kunt delen door een negatief getal. Als je bijvoorbeeld -4 deelt door -2, is het antwoord 2. Wat wordt +-? Het antwoord op deze vraag is niet definitief, omdat de betekenis van de symbolen "+-" afhankelijk is van de context. In sommige gevallen staat het voor een wiskundige bewerking die bekend staat als optellen en aftrekken, terwijl het in andere gevallen staat voor respectievelijk het positieve en negatieve teken.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Dit in overweging nemend, wat is negatief keer negatief?

Dus: de vermenigvuldiging van twee negatieve getallen, geeft je een positief getal. Hoe moet je een breuk vermenigvuldigen? Bij het vermenigvuldigen van breuken moeten de tellers met elkaar worden vermenigvuldigd en de noemers met elkaar worden vermenigvuldigd. Ook bij het delen van breuken hoeven de noemers niet hetzelfde te zijn. Voor delen geldt: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde (van die breuk).

Kan een natuurlijk getal negatief zijn?

De verzameling van natuurlijke getallen wordt aangeduid met het symbool N. De verzameling van gehele getallen wordt voorgesteld door symbool Z en bevat naast de natuurlijke getallen ook de gehele negatieve getallen. De verzameling van de gehele getallen bestaat dus uit,-3,-2,-1,0,1,2,3,... Wat dit betreft, hoe bereken je negatieve breuken uit? Vuistregels

  1. Haal de helen binnen de breuken.
  2. Maak de breuken gelijknamig.
  3. De tellers trek je van elkaar af of tel je bij elkaar op, de noemers moet je gelijk houden.
  4. Vereenvoudig de breuken zo ver mogelijk en haal de helen eruit.

Wat is +- in wiskunde?

Min-getallen worden in de wiskunde negatieve getallen genoemd. Hoe je deze negatieve getallen met positieve getallen en met andere negatieve getallen kunt vermenigvuldigen, leggen we je uit in deze theorie.

Door Jollenta Stavely

Vergelijkbare artikelen

Hoe tel je negatieve getallen op? :: Hoe werkt een oude kassa?
Handige links