Huis > H > Hoe Maak Je Printscreen Op De Computer?

Hoe maak je printscreen op de computer?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.
Waar vind je screenshots terug PC? Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen.

Hoe maak je een Schermknipsel?

Er zijn een paar manieren om een schermsnede te maken. De meest gebruikelijke manier is om het Knipgereedschap te gebruiken. Om dit te doen:
1. Open het knipgereedschap door op de Startknop te klikken en vervolgens "knipgereedschap" in het zoekvak te typen.
2. Klik en sleep de cursor van het knipgereedschap rond het gebied dat u wilt knippen.
3. Zodra u het gewenste gebied hebt geselecteerd, laat u de muisknop los.
4. De geknipte afbeelding verschijnt in het venster van het knipgereedschap. Van hieruit kunt u het opslaan of naar believen bewerken. Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een screenshot zonder print screen? Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken zonder de print screen knop te gebruiken. Eén manier is om het knipselgereedschap te gebruiken. Het knipselgereedschap is een programma dat met Windows wordt meegeleverd en waarmee u een schermafdruk kunt maken van een specifiek gebied op uw scherm. Open het programma en klik op de knop Nieuw. Er verschijnt een klein menu. Klik en versleep uw cursor om het gedeelte van het scherm te selecteren waarvan u een schermafbeelding wilt maken. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, laat u de muisknop los en wordt de schermafbeelding op uw computer opgeslagen.
Een andere manier om een screenshot te maken zonder de printscreen knop te gebruiken is door de Windows+Shift+S sneltoets te gebruiken. Met deze sneltoets kunt u een screenshot maken van een specifiek gebied op uw scherm. Om deze snelkoppeling te gebruiken, houdt u de Windows-toets, de Shift-toets en de S-toets tegelijk ingedrukt. Er verschijnt een klein menu. Klik en versleep uw cursor om het gedeelte van het scherm te selecteren waarvan u een schermafbeelding wilt maken. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, laat u de toetsen los en wordt de schermafbeelding op uw computer opgeslagen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster. Waarom kan ik geen Print Screen maken? Er kan een probleem met het afdrukscherm optreden als gevolg van hardwareproblemen (probleem met toetsenbordstuurprogramma of de sleutel werkt niet) of sommige softwareproblemen (functionele toetsmodus, software die op de achtergrond wordt uitgevoerd).

Je kunt ook vragen waar worden screenshots opgeslagen windows 11?

Je kunt screenshots ook meteen als bestand opslaan door de Windows-toets samen met PrtScrn in te drukken. Het bestand wordt dan opgeslagen als . png-bestand, in de map Afbeeldingen. Dienovereenkomstig, waar worden schermopnames opgeslagen mac? Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd]. png'. In macOS Mojave of hoger kunt u de standaardlocatie van bewaarde schermafbeeldingen wijzigen vanuit het Opties-menu in de app Schermafbeelding.

Hoe maak je een Schermknipsel in Windows 11?

Je kunt deze sneltoets gebruiken om een ​​screenshot te maken van bijna elke gewenste vorm met deze sneltoets.

  1. Klik eerst op de app waarvan je een screenshot wilt maken.
  2. Druk vervolgens tegelijkertijd op de Windows-toets + Shift + S-toetsen.
  3. U ziet een bericht-'Teken een vorm om een ​​schermknipsel te maken'.

Door Jerusalem Hollinsworth

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een gedeeltelijke screenshot? :: Wat is een screenshot en hoe doe je dat?
Handige links