Huis > W > Welke Aanhalingstekens Bij Quote?

Welke aanhalingstekens bij Quote?

De huisstijl van Onze Taal is: dubbele aanhalingstekens bij letterlijke citaten (bij alles wat letterlijk zo gezegd is of wat letterlijk ergens zo geschreven staat).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Vervolgens, wat is het verschil tussen 1 aanhalingsteken en 2 aanhalingstekens?

Enkele aanhalingstekens worden het meest gebruikt. Ze hebben verschillende functies: ze kunnen onder andere citaten weergeven, ironie aangeven en woorden in zelfnoemfunctie markeren. Dubbele aanhalingstekens worden vrijwel alleen gebruikt om citaten weer te geven. Waar moet de punt bij aanhalingstekens? Aanhalingstekens kunnen om een hele zin of om een deel van een zin gezet worden. Als de aanhalingstekens om een hele zin (of een opeenvolging van zinnen) staan, staat de punt binnen de aanhalingstekens. De punt maakt dan deel uit van het citaat.

Dit in overweging nemend, hoe schrijf ik een citaat?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de specifieke citatiestijl die je gebruikt. In het algemeen bevat een citaat echter de naam van de auteur, de titel van het werk, de datum van publicatie en de bron. Welke leestekens gebruik je wanneer? In het algemeen gebruik je komma's om items in een lijst te scheiden en om inleidende zinnen, zinsdelen en woorden af te bakenen. Puntkomma's worden gebruikt om onafhankelijke clausules te scheiden; dubbele punten worden gebruikt om lijsten in te leiden en om iets te benadrukken; aanhalingstekens worden gebruikt om directe citaten en dialogen af te bakenen; en punten worden gebruikt om zinnen af te sluiten. Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen voor leestekens, maar dit zijn de meest voorkomende.

Gerelateerde artikelen

Welke video heeft de meeste views?

Het is de meest bekeken video op de site, met 7,7 miljard views.

Dit in overweging nemend, hoe pas je aanhalingstekens toe?

Door gebruik te maken van een zin die wordt geopend en gesloten met dubbele aanhalingstekens maak je het voor de lezer duidelijk dat het hier gaat om iets wat iemand zegt of om aan te geven dat het hier gaat om een citaat (een letterlijk gesproken of geschreven zin door iemand anders). Men kan zich ook afvragen: hoe ziet een aanhalingsteken eruit? - worden gebruikt met enkele of dubbele tekens (' ' of “ ”), - worden gebruikt om een citaat weer te geven, - worden gebruikt om ironie weer te geven, - worden gebruikt om te verwijzen naar een woord in de tekst of naar een titel.

Wat betekent het als iets tussen haakjes staat?

1. Tussen haakjes wordt een verduidelijking, verklaring of toevoeging gezet. (3) De commissiebijeenkomst was verschoven naar september (in verband met de vakantietijd). Je kunt ook vragen wat zijn enkele aanhalingstekens? Enkele aanhalingstekens komen vaak voor, en veel redacties gebruiken deze omdat ze voor een rustiger tekstbeeld zouden zorgen (in vergelijking met dubbele aanhalingstekens). Woorden die vergezeld worden door enkele aanhalingstekens, kunnen ook cursief worden gemaakt. – bij titels van boeken, films, etc.

Is het punt apostrof of apostrof punt?

Als een zin eindigt met een citaat (bijvoorbeeld directe rede) dat op zichzelf een hele zin is, dan staat de slotpunt van die aangehaalde zin voor het aanhalingsteken. Er komt geen extra punt meer na het aanhalingsteken om de volledige zin (Hij zei …) af te sluiten.

Door Nalda Brennick

Vergelijkbare artikelen

Waar zet ik een punt? :: Hoe kun je je scherm opnemen Apple?
Handige links