Huis > W > Waar Zet Ik Een Punt?

Waar zet ik een punt?

Punt.

  1. Aan het eind van een zin schrijf je een punt.
  2. Er komt geen spatie vóór de punt.
  3. Als je na de punt op dezelfde regel verdergaat, komt er een spatie tussen de punt en het volgende woord.
  4. Als de zin eindigt met een afkorting die al een punt heeft, komt er geen tweede punt. Dus: tot ziens op 12 mei a.s.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Trouwens, waar moet de punt?

Aan het einde van een zin schrijf je (meestal) een punt. Daarmee laat je zien dat de zin is afgelopen. Vrijdag gaan we op schoolreisje. Je kunt ook vragen hoe citeer je een definitie? Een citaat is een stukje tekst dat woord voor woord is gekopieerd uit een bron. Je kunt een woord, deel van een zin, hele zin of hele passage citeren. Er zijn drie hoofdregels voor citaten in APA-stijl: Als het citaat minder dan 40 woorden bevat, plaats je het tussen dubbele aanhalingstekens.

Mensen vragen ook: hoe citeer je een gezegde?

Er zijn een paar verschillende manieren om een gezegde te citeren. De meest gebruikelijke is om aanhalingstekens te gebruiken, zoals dit: "Dit is een geweldig citaat." Je kunt ook enkele aanhalingstekens gebruiken als je een citaat binnen een ander wilt plaatsen: "Ze zei: "Dit is een geweldig citaat." Ten slotte kun je een ellips gebruiken om aan te geven dat je een deel van het citaat weglaat: "Dit is een geweldig citaat...". En nog een vraag, hoe citeer je iets wat iemand zegt? Als u iemand letterlijk wilt citeren, kunt u enkele of dubbele aanhalingstekens gebruiken. Bijvoorbeeld, als ik de volgende zin uit de Gettysburg Address van President Abraham Lincoln wil citeren, zou ik schrijven: "Vier score en zeven jaar geleden brachten onze vaders op dit continent een nieuwe natie voort, bedacht in vrijheid, en toegewijd aan de stelling dat alle mensen gelijk geschapen zijn." Als ik een deel van de zin zou willen citeren, zou ik schrijven: "Vier en zeven jaar geleden brachten onze vaders op dit continent een nieuwe natie voort... bedacht in vrijheid en gewijd aan de stelling dat alle mensen gelijk zijn geschapen."

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Waar gebruik je leestekens voor?

Leestekens zijn in onze schrijftaal ingevoerd om zoals het woord trouwens al zegt het lezen te vergemakkelijken. Zij maken de ingewikkelde zin of het moeilijke woord duidelijker en meestal betekenen ze ook een aanwijzing voor de melodie van de zin (denk b.v. aan het vraagteken). Waarom is het belangrijk om leestekens te gebruiken? Waarom moet je leestekens gebruiken? Leestekens zijn bedoeld om aan te geven hoe een zin in je hoofd moet klinken, waar je stem omhoog moet en waar een rust moet vallen. Als je de komma's, punten, vraagtekens, uitroeptekens en hoofdletters weglaat, is een tekst vaak veel moeilijker te lezen.

Dit in overweging nemend, waar moet een komma in een zin?

Je moet altijd een komma plaatsen:

  1. in opsommingen;
  2. achter een briefaanhef;
  3. na een slotgroet;
  4. na een aanspreking;
  5. tussen twee bijvoeglijk naamwoorden die bij hetzelfde zelfstandig naamwoord horen.
Bovendien, waar staat de apostrof op het toetsenbord? Wil je een apostrof gevolgd door een reguliere klinker, dan typ dan een spatie voor de klinker. Voor de accent grave werkt dit hetzelfde. Je gebruikt dan de accent grave (vaak te vinden aan de linkerkant van je toetsenbord, bijvoorbeeld links naast de 1), gevolgd door de klinker naar keuze: à.

Daarvan, hoe gebruik je haakjes in een zin?

Haakjes kunnen om een deel van een zin of om een hele zin gezet worden. Als de haakjes om een deel van een zin staan, staat de zinseindepunt buiten de haakjes. Binnenkort moet het project op kruissnelheid komen (studiewerk, sensibilisering, productie en installatie).

Door Meletius Orlin

Vergelijkbare artikelen

Wat is r in statistiek? :: Welke aanhalingstekens bij Quote?
Handige links