Huis > H > Hoe Bereken Je Rente Op Rente In Excel?

Hoe bereken je rente op rente in Excel?

Om rente op rente (samengestelde interest) uit te rekenen in Excel, kun je gebruik maken van onderstaande formule.

  1. Formule rente op rente. eindbedrag = beginbedrag * rentetarief ^ looptijd.
  2. Voorbeeld rente op rente. 3.257,79 = 2000 * 1,05 ^ 10.
  3. Opmerkingen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe moet je het rendement berekenen?

ROI wordt berekend door de initiële waarde van de investering af te trekken van de uiteindelijke waarde van de investering (wat gelijk is aan het nettorendement), dit nieuwe getal (het nettorendement) te delen door de kosten van de investering, en tenslotte te vermenigvuldigen met 100. Trouwens, hoe bereken je geannualiseerd rendement? Geannualiseerd rendement = ((Be/Bb)^(1/aantal jaren)) – 1) × 100%.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je rente op rente?

Er zijn een paar verschillende manieren om rente op rente te berekenen, afhankelijk van de situatie. De meest gebruikelijke manier is gewoon het rentepercentage te vermenigvuldigen met de hoofdsom, en dat bedrag op te tellen bij de oorspronkelijke hoofdsom. Dus als u een hoofdsom heeft van $100 en een rentevoet van 5%, dan is uw rente op rente $5.
Een andere manier om rente op rente te berekenen is om eerst de rente te berekenen, en dan de rente op dat bedrag. Dus, met hetzelfde voorbeeld hierboven, berekent u eerst de rente ($5), en dan de rente over dat bedrag ($0,25), voor een totaal van $5,25.
Er bestaat ook de zogenaamde samengestelde interest, waarbij de interest wordt berekend over zowel de hoofdsom als de interest. In hetzelfde voorbeeld berekent u dus eerst de rente ($5), telt u dat bedrag op bij de hoofdsom ($105) en berekent u vervolgens de rente over dat nieuwe bedrag ($5,25). Hoe bereken je de rente van een bedrag? De rente van een bedrag wordt berekend door het bedrag te vermenigvuldigen met de rentevoet, en dan te delen door het aantal perioden. Als u bijvoorbeeld een bedrag van $100 hebt en een rentevoet van 5%, en u wilt de rente voor één jaar berekenen, dan vermenigvuldigt u $100 met 0,05 om $5 te krijgen. U deelt $5 dan door 1 om de rente voor één jaar te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoeveel is 5% rendement?

Voorbeeldberekening beleggingsrendement

We geven u een voorbeeld. Als u netto huurinkomsten van 5.000 euro per jaar ontvangt op een investering van 100.000 euro (incl. kosten koper), levert dat u een netto rendement op van 5 procent.
Hoe bereken je de winst uit? Zodra je nauwkeurige waarden van de totale omzet en kosten hebt gevonden, is het niet moeilijk meer om je winst te berekenen. Haal de kosten van je omzet af om de winst te vinden. De winst is dus wat het bedrijf in de betreffende periode heeft verdiend. Het is aan de eigenaren hoe dit geld wordt besteed.

Hoe bereken je rendement elektriciteit?

Formule

  1. U = P /I.
  2. I = P/ U.
Wat dit betreft, hoe bereken je compound interest? Compound interest berekenen
  1. Initieel bedrag (€) − +
  2. Bijdrage (€) − + Maandelijks. Jaarlijks.
  3. Verwacht rendement (per jaar) − +
  4. Inflatie (per jaar) − +
  5. Belasting (per jaar) − +

En nog een vraag, waarom is het rendement nooit 100?

Rendement bij energieomzettingen is de verhouding tussen de uitgaande nuttige energie en de energie die er in gaat. De meeste soorten van energieomzetting zijn niet volmaakt, alleen bij omzettingen naar warmte wordt een rendement van 100% bereikt.

Door Merceer

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de rentekosten? :: Wat is de laatste versie van Media Nav?
Handige links