Huis > H > Hoe Voeg Je Een Nieuwe Rij Toe In Excel?

Hoe voeg je een nieuwe rij toe in Excel?

Eén rij invoegen: Klik met de rechtermuisknop op de hele rij waarboven u de nieuwe rij wilt invoegen en klik vervolgens op Rijen invoegen. Meerdere rijen invoegen: Selecteer hetzelfde aantal rijen waarboven u nieuwe rijen wilt toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik vervolgens op Rijen invoegen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, hoe maak je van een rij een kolom?

Rij wordt kolom

Klik op de rechtermuisknop en kies voor Kopiëren; Ga nu in een lege cel staan en kies via de rechtermuisknop voor Plakken speciaal; Zet een vinkje bij Transponeren; U hoeft nu alleen nog maar op OK te klikken om de rijen en kolommen om te wisselen.
Wat is het verschil tussen relatieve en absolute Celverwijzing? Kolom relatief, rij absoluut

In deze gemixte celverwijzing, blijft de kolom relatief en blokkeer je de rij (absoluut). Met andere woorden: wanneer je de formule doortrekt van boven naar beneden, wordt er altijd verwezen naar cel A3. Immers de rij is geblokkeerd en je blijft in kolom A.

Wat zijn relatieve verwijzingen?

In een spreadsheet is een relatieve verwijzing een celadres dat relatief is aan de positie van de cel die de verwijzing bevat. Als cel A1 bijvoorbeeld de formule =A2 bevat, dan is de verwijzing relatief omdat deze verwijst naar cel A2, ongeacht waar deze wordt gekopieerd. Als cel A1 de formule =B2 bevat, dan is de verwijzing absoluut omdat deze altijd verwijst naar cel B2, zelfs als deze naar een andere cel wordt gekopieerd. Daarvan, wat is een celverwijzing? Een celverwijzing is een manier om een specifieke cel in een werkblad te identificeren. Celverwijzingen kunnen absoluut, relatief of gemengd zijn. Absolute celverwijzingen staan vast en veranderen niet wanneer de formule naar een andere cel wordt gekopieerd. Relatieve celverwijzingen veranderen wanneer de formule naar een andere cel wordt gekopieerd. Gemengde celverwijzingen hebben zowel een absolute als een relatieve component.

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een PDF toe in Word?

Hoe maak ik van een leeg Word-document een PDF-bestand?

Hoe kan je cellen samenvoegen?

Cellen samenvoegen

  1. Klik op de eerste cel en druk op Shift terwijl u op de laatste cel in het bereik klikt dat u wilt samenvoegen. Belangrijk: Zorg ervoor dat slechts één van de cellen in het bereik gegevens heeft.
  2. Klik op Start > Samenvoegen en centreren.
Vervolgens, hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel? Samenvoegen
  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen. Doe dit door te klikken op de eerste cel, in ons voorbeeld is dat cel E3.
  2. Zorg dat in het Lint het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken.
  3. Klik in de groep 'Uitlijning' op Samenvoegen en centreren. Het kan zijn dat u alleen het pictogram ziet.

Vervolgens, hoe haal je dubbele namen uit excel?

Dubbele waarden verwijderen

  1. Selecteer het cellenbereik met de dubbele waarden die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Gegevens > Dubbele waarden verwijderen en schakel onder Kolommen de selectievakjes van de kolommen die u wilt verwijderen, in of uit.
  3. Klik op OK.
Waarom kan ik niet meer scrollen in Excel? Herstel ontbrekende schuifbalken

Klik op het tabblad Geavanceerd in dat venster. Selecteer vervolgens het Verticale schuifbalk weergeven selectievakje. Selecteer de Toon horizontale schuifbalk optie als Excel die schuifbalk niet weergeeft. Klik op de OK knop om af te sluiten.

Hoe voorwaardelijke opmaak doortrekken?

Selecteer eerst de hele tabel met uitzondering van de kolomtitels. Klik vervolgens de knop "Voorwaardelijke opmaak" in het lint (2), en kies "Nieuwe regel" (3) in het drop-downmenu. In het dialoogvenster dat verschijnt selecteer je de regel "Een formule gebruiken om te bepalen welke cellen worden opgemaakt" (4).

Door Faxun Astol

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je van een rij een kolom? :: Hoeveel artsen zijn er in Nederland?
Handige links