Huis > W > Wie Won Roland Garros In 2017?

Wie won Roland Garros in 2017?

Winnaar werd de als vierde geplaatste Spanjaard Rafael Nadal. In de finale won hij van de als derde geplaatste Zwitser Stanislas Wawrinka in drie sets. Nadal won het toernooi al voor de tiende keer. Geen enkele speler won voordien ooit 10 dezelfde grand slams.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar kan ik Roland Garros live kijken?

Eurosport zendt live uit op TV in Nederland en België. Een van de sporten waar deze sportzender veel aandacht aan besteedt is tennis.

Je kunt ook vragen waarom heet het roland garros?

In 1891 werd het eerste Franse nationale tenniskampioenschap gehouden. In 1928 werd het nieuw gebouwde stadion postuum vernoemd naar de Franse vliegenier en oorlogsheld Eugène Roland Garros (1888-1918). Hoeveel krijg je als je een Grand Slam wint? Als 'compensatie' werd 10 miljoen pond verdeeld onder de 620 tennissers die door hun status op de wereldranglijst rechtstreeks deel konden nemen aan het toernooi. In 2019 bedraagt het prijzengeld in totaal 38.000.000 Britse pond, voor de winnaar ligt een cheque klaar van 2.350.000 Britse Pond.

Dienovereenkomstig, wat verdient winnaar ronde van vlaanderen?

Het antwoord op deze vraag is dat de winnaar van de Ronde van Vlaanderen een prijs van 2.000 euro verdient. Deze prijs wordt uitgereikt aan de renner die als eerste eindigt in deze prestigieuze Belgische wielerwedstrijd. Dienovereenkomstig, wat is het prijzengeld van wimbledon 2021? Het prijzengeld van Wimbledon 2021 is nog niet bekendgemaakt.