Huis > H > Hoe Spatie Tussen Duizendtallen Excel?

Hoe spatie tussen duizendtallen Excel?

Klik op het tabblad Start op het startpictogram voor dialoogvensters naast Getal. Klik op het tabblad Getal in de lijst Categorie op Getal. Als u het scheidingsteken voor duizendtalen wilt weergeven of verbergen, schakelt u het selectievakje 1000 scheidingsteken (,) gebruiken in of uit.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Mensen vragen ook: hoe in excel komma vervangen door punt?

Ga naar in de menubalk van Excel naar Bestand > dan naar Opties (helemaal onderin het lijstje) > kies Geavanceerd > vink de optie “Scheidingstekens van systeem gebruiken” uit en kies het gewenste teken voor decimaal en duizendtallen. Hoe verwijder ik lege rijen in Excel? Je doet dit als volgt:

  1. Selecteer je gegevens met Ctrl+A.
  2. Druk op de functietoets F5.
  3. Klik op “Speciaal”
  4. Kies voor Lege waarden en klik op OK. Nu zijn alle lege waarden geselecteerd.
  5. Klik op “Verwijderen” rechtsboven in het venster Cellen.

Hoe zet je een spatie tussen duizendtallen?

Er zijn een paar manieren om een spatie te plaatsen tussen duizendtallen. Eén manier is om een monogespatieerd lettertype te gebruiken, dat is een lettertype waarin elk teken evenveel ruimte inneemt. Een andere manier is om een niet-brekende spatie te gebruiken, dat is een spatie die niet kan worden onderbroken door regeleinden of pagina-einden. Wat dit betreft, hoe maak ik van tekst een getal in excel? Er zijn een paar manieren om tekst in een getal te veranderen in Excel. Eén manier is het gebruik van de functie WAARDE. De functie WAARDE neemt een tekstwaarde en geeft een getal terug. Als u bijvoorbeeld een cel hebt die de tekst "10" bevat, kunt u de functie WAARDE gebruiken om het getal 10 terug te geven.
Een andere manier om tekst in een getal om te zetten is de functie NUMBERVALUE. De functie NUMBERVALUE neemt ook een tekstwaarde en geeft een getal terug. De functie NUMBERVALUE is echter flexibeler dan de functie VALUE. De functie NUMBERVALUE kan tekst verwerken die getallen bevat en tekst die geen getallen bevat. Als je bijvoorbeeld een cel hebt die de tekst "10 abc" bevat, geeft de functie NUMBERVALUE het getal 10 terug.
Je kunt ook de functie TEKST gebruiken om tekst in een getal te veranderen. De TEKST-functie neemt een getal en geeft een tekstwaarde terug. Als je bijvoorbeeld een cel hebt die het getal 10 bevat, kun je de TEKST-functie gebruiken om de tekst "10" terug te geven.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat is een Lijstscheidingsteken?

Het lijstscheidingsteken is het teklen waarvan Windwos verwacht dat het waarden scheidt die in andere cellen thuishoren. Welk lijstscheidingsteken gebruikt wordt, hangt af van het systeem – van de instellingen in Windows. Dit in overweging nemend, hoe komma veranderen in punt excel mac? De weergave bepalen van cijfers na het decimaalteken in een getal

  1. Selecteer de cellen die u wilt aanpassen.
  2. Klik op het tabblad Start onder Getal op Het aantal decimalen vergroten of Het aantal decimalen één keer verlagen. voor elke decimale plaats die u wilt toevoegen of verwijderen.

Wat is een decimale punt?

In Nederland en België wordt een komma gezet tussen 'hele getallen' en decimalen (die niet voor niets ook wel 'de cijfers achter de komma' genoemd worden). Het decimaalteken wordt gebruikt in geldbedragen, maar ook in andere getallen. Hoe bereken je een procent in Excel? Er zijn een paar verschillende manieren om percentages te berekenen in Excel. Eén manier is om de functie Plakken speciaal te gebruiken. Hiervoor selecteert u eerst de cellen waarvoor u het percentage wilt berekenen. Klik vervolgens op het tabblad Home en klik op de knop Percentage in de groep Getal. Dit opent het dialoogvenster Plakken speciaal. In het dialoogvenster Plakken speciaal klikt u op het keuzerondje Percentage en vervolgens op de knop OK. Dit berekent het percentage voor de geselecteerde cellen.
Een andere manier om percentages te berekenen in Excel is door de functie CONCATENATE te gebruiken. Hiervoor selecteert u eerst de cellen waarvoor u het percentage wilt berekenen. Klik vervolgens op het tabblad Formules en klik op de knop Functie invoegen. Dit opent het dialoogvenster Functie invoegen. Typ in het dialoogvenster Functie invoegen "CONCATENATE" in het zoekvak en klik vervolgens op de knop Go. Dit opent het dialoogvenster CONCATENATE-functieargumenten. In het dialoogvenster CONCATENATE functieargumenten selecteert u de cellen waarvoor u het percentage wilt berekenen en klikt u vervolgens op de knop OK. Dit berekent het percentage voor de geselecteerde cellen.

Hoe overbodige rijen en kolommen verwijderen?

Er zijn een paar manieren om overbodige rijen en kolommen te verwijderen, maar de meest gebruikelijke en eenvoudigste methode is om gewoon de dubbele cellen te verwijderen. Selecteer hiervoor de cellen die u wilt verwijderen en druk vervolgens op de Delete-toets op uw toetsenbord. Hierdoor worden de geselecteerde cellen uit het werkblad verwijderd.
Een andere manier om overbodige rijen en kolommen te verwijderen is door de consolidatiefunctie in Excel te gebruiken. Met deze functie kunt u gegevens uit meerdere cellen combineren tot één cel. Om deze functie te gebruiken selecteert u de cellen die u wilt consolideren en klikt u vervolgens op de knop Consolideren op het lint.
Tot slot kunt u ook de Ga naar-functie gebruiken om dubbele cellen te vinden en te verwijderen. Om deze functie te gebruiken, selecteert u de cellen die u wilt controleren op duplicaten en klikt u op de knop Ga naar op het lint. Klik in het dialoogvenster Ga naar op de knop Speciaal en selecteer Duplicaten in het menu. Dit markeert alle cellen die duplicaten zijn van andere cellen in de selectie. U kunt deze cellen vervolgens verwijderen door op de Delete-toets van uw toetsenbord te drukken.

Door Ulland Hosack

Vergelijkbare artikelen

Hoe kijk ik F1 LIVE? :: Wat is een karmozijnrood?
Handige links