Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Deel Van Het Scherm?

Hoe maak je een screenshot van een deel van het scherm?

De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster. De schermafdruk wordt als afbeelding op het virtuele klembord geplaatst, om vervolgens eenvoudig met de toetscombinatie Ctrl-V of Win-V in een willekeurig document of bewerkingsprogramma te plakken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een geselecteerd screenshot?

Je cursor verandert in een kruis. Met dat kruis selecteer je het deel van het scherm waarvan je een screenshot wil maken. Dat selecteren doe je door de linkermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens de muis te bewegen. Zodra je de linkermuisknop loslaat, is de schermafbeelding gemaakt. Hoe werkt Schermknipsel? Met een knipsel van een volledig scherm legt u alles wat er op het beeldscherm te zien is, vast in een afbeelding.

Hoe maak je een screenshot op Windows?

Er zijn drie manieren om een screenshot te maken op Windows:
1. Gebruik het knipgereedschap
2. Gebruik de Print Screen toets
3. Gebruik de Snip & Sketch app
1. Het knipselgereedschap is een ingebouwd hulpprogramma in Windows waarmee u schermafbeeldingen kunt maken. Om het te gebruiken, opent u het knipselgereedschap door het te zoeken in het menu Start. Klik op de knop Nieuw om een screenshot te maken. Vervolgens kunt u met de muis het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt vastleggen. Als u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan om de schermafbeelding op te slaan.
2. Gebruik de Print Screen toets
De Print Screen toets is een ingebouwde toets op uw toetsenbord waarmee u screenshots kunt maken. Om hem te gebruiken drukt u gewoon op de Print Screen-toets op uw toetsenbord. U maakt dan een schermafdruk van uw hele scherm. U kunt de schermafdruk vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop plakken om hem op te slaan.
3. Gebruik de Snip & Sketch app
De Snip & Sketch app is een ingebouwd hulpprogramma in Windows waarmee je screenshots kunt maken. Om het te gebruiken, opent u de Snip & Sketch-app door ernaar te zoeken in het menu Start. Klik op de knop Nieuw om een screenshot te maken. Vervolgens kunt u met uw muis het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt vastleggen. Als u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan om de schermafbeelding op te slaan. Vervolgens, hoe maak je een knipsel van je scherm? Er zijn een paar verschillende manieren om een knipsel van je scherm te maken. Eén manier is om de Snipping Tool te gebruiken. De Snipping Tool is een programma dat met Windows wordt meegeleverd en waarmee u een schermafbeelding kunt maken. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop Nieuw. Er wordt een nieuw venster geopend. Gebruik uw muis om het gedeelte van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, klikt u op de knop Kopiëren. De schermafbeelding wordt naar uw klembord gekopieerd.
Een andere manier om een knipsel van uw scherm te maken is door de Print Screen knop op uw toetsenbord te gebruiken. De knop Print Screen bevindt zich meestal rechtsboven op uw toetsenbord. Om de Print Screen-toets te gebruiken, drukt u op de toets en opent u vervolgens een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint. Druk in het Paint-programma op Ctrl+V om de schermafbeelding te plakken. Selecteer vervolgens met het bijsnijdgereedschap het gedeelte van de schermafbeelding dat u wilt behouden. Sla de afbeelding op en je bent klaar.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak je een screenshot zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

Het vensterknipsel laat je een venster van eender welk formaat selecteren. De optie volledig scherm neemt een screenshot zoals dat zou gebeuren bij het gebruik van de Printscreen-toets. Zelf een regio selecteren is enorm handig.
Dienovereenkomstig, waarom kan ik geen print screen maken? Daar is een gemakkelijke oplossing voor bedacht: Gebruik de toetscombinatie 'Windows'-toets + Shift + S. Een andere manier om alleen een printscreen van een venster te maken, is de toetscombinatie 'Alt' + Printscreen. Op die manier hoef je niet zelf een rechthoek te tekenen.

Hoe maak je een Schermknipsel in Windows 11?

Je kunt deze sneltoets gebruiken om een ​​screenshot te maken van bijna elke gewenste vorm met deze sneltoets.

  1. Klik eerst op de app waarvan je een screenshot wilt maken.
  2. Druk vervolgens tegelijkertijd op de Windows-toets + Shift + S-toetsen.
  3. U ziet een bericht-'Teken een vorm om een ​​schermknipsel te maken'.
Men kan zich ook afvragen: hoe een screenshot bewerken? Er zijn een paar manieren om een screenshot te bewerken. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van een beeldbewerkingsprogramma zoals Photoshop of GIMP. Met deze programma's kun je je schermafbeelding bijsnijden, verkleinen en tekst of andere effecten toevoegen. Je kunt ook een web-gebaseerde editor gebruiken zoals Pixlr.

Dus, hoe werkt windows shift s?

Windows Shift+S is een snelkoppeling die de Snipping Tool activeert om screenshots te maken.

Door Cyd

Vergelijkbare artikelen

Hoe beschadigd Excel bestand openen? :: Wat betekent schermafbeelding Instagram?
Handige links