Huis > H > Hoe Beschadigd Excel Bestand Openen?

Hoe beschadigd Excel bestand openen?

Een beschadigde werkmap herstellen

  1. Klik op Bestand > Openen.
  2. Klik op de locatie en map met de beschadigde werkmap.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Openen de beschadigde werkmap.
  4. Klik op de pijl naast de knop Openen en klik vervolgens op Openen en herstellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Je kunt ook vragen hoe laat je tekst doorlopen in excel?

Tekst automatisch laten teruglopen

Klik op het tabblad Start in de groep Uitlijning op Terugloop. (In Excel voor het bureaublad kunt u ook de cel selecteren en vervolgens op Alt+ H + Wdrukken.) Notities: De gegevens in de cel lopen terug zodat ze binnen de kolombreedte passen.
Bovendien, hoe maak je een lijn in excel? U doet dit als volgt:

  1. Klik op Start > de pijl Randen .
  2. Kies Randen tekenen voor de buitenste randen of Randraster tekenen voor rasterlijnen.
  3. Klik op de pijl Randen > de pijl Lijnkleur en kies vervolgens een kleur.
  4. Klik op de pijl Randen > de pijl Lijnstijl en kies vervolgens een lijnstijl.

Dienovereenkomstig, hoe haal je lijnen weg in excel?

Om lijnen in excel te verwijderen, moet u de cellen selecteren waaruit u de lijnen wilt verwijderen. Hiervoor kunt u op de cel klikken of met de muis over de cellen slepen. Zodra u de cellen hebt geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u "Cellen opmaken". In het venster "Cellen opmaken" selecteert u het tabblad "Randen". Hier kunt u het type lijn selecteren dat u wilt verwijderen en op "OK" klikken. Daarvan, hoe in excel automatisch nummeren? Er zijn een paar manieren om automatisch te nummeren in excel:
1. Gebruik de functie AutoFill - selecteer de cellen die u wilt nummeren, voer het eerste getal in de reeks in en sleep de cursor vervolgens naar het einde van het bereik. Excel zal automatisch de rest van de nummers in de reeks invullen.
2. Gebruik de vulgreep - selecteer de cel met het eerste getal in de reeks, beweeg vervolgens uw cursor over de rechterbenedenhoek van de cel totdat u een klein zwart kruis ziet. Klik en sleep de vulgreep naar het einde van de reeks. Excel vult automatisch de rest van de getallen in de reeks in.
3. Gebruik de opdracht Reeks - selecteer de eerste cel in het bereik en klik vervolgens op het tabblad Invoegen op het lint. Klik in de groep Cellen op de vervolgkeuzepijl naast de opdracht Nummeropmaak en selecteer vervolgens de gewenste nummeropmaak uit de lijst. Klik ten slotte op de opdracht Reeks. Voer in het dialoogvenster Reeks de beginwaarde voor de reeks in en klik op OK.

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Hoe automatisch aanvullen in Excel?

U gaat naar Gegevens > Snel aanvullen om dit handmatig uit te voeren, of druk op Ctrl+E. Als u Snel aanvullen wilt inschakelen, gaat u naar Extra > Opties > Geavanceerd > Opties voor bewerken > schakel het vakje Automatisch snel aanvullen in. Hoe wordt tekst in Excel standaard uitgelijnd? Standaard worden cijfers rechts uitgelijnd. Tekst daarentegen wordt standaard links uitgelijnd. Om de gegevens in een werkblad mooi op te maken, moet de inhoud soms anders uitlijnen. Met enkele muisklikken lijnt Excel de celinhoud op een andere manier uit.

Hoe eerste rij en kolom blokkeren Excel?

staan waarbij die rijen boven de cel staan en die kolommen links van de cel. Bijvoorbeeld: Je wilt 3 rijen laten staan en 5 kolommen: ga dan op F4 staan. Kies Beeld - Blokkeren - Titels blokkeren. Dienovereenkomstig, waar vind ik voorwaardelijke opmaak in excel? In Excel is voorwaardelijke opmaak te vinden onder het tabblad Home, in de groep Stijlen. Er is een keuzemenu met verschillende opties voor voorwaardelijke opmaak.

Hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in Excel?

Er zijn een paar manieren om van twee cellen één cel te maken in Excel. Eén manier is het gebruik van de functie CONCATENATE. Deze functie voegt de inhoud van twee of meer cellen samen. Bijvoorbeeld, als de cellen A1 en B1 beide de tekst "Hallo" bevatten, zou de formule =CONCATENATE(A1, B1) "HalloHello" opleveren in de cel waarin het wordt ingevoerd.
Een andere manier om van twee cellen één cel te maken is het gebruik van de & operator. Deze operator voegt ook de inhoud van twee of meer cellen samen. Bijvoorbeeld, als de cellen A1 en B1 beide de tekst "Hallo" bevatten, zou de formule =A1&B1 "HalloHallo" opleveren in de cel waarin het wordt ingevoerd.
Nog een andere manier om van twee cellen één cel te maken is het gebruik van de functie Tekst naar kolommen. Deze functie is te vinden onder het tabblad Gegevens op het lint. Hiermee kunt u de inhoud van één cel opsplitsen in meerdere cellen. Bijvoorbeeld, als cel A1 de tekst "Hallo wereld" bevat, zou het gebruik van de functie Tekst naar kolommen om deze te splitsen bij de spatie resulteren in "Hallo" in cel A1 en "wereld" in cel B1.

Door Bette Benusa

Vergelijkbare artikelen

Kan niet meer navigeren met pijltjes in Excel? :: Hoe maak je een screenshot van een deel van het scherm?
Handige links