Is voetnoot APA?
De veelgebruikte APA-stijl schrijft voor dat je geen voetnoten gebruikt om bronnen te vermelden. Doe je een juridische opleiding en moet je de Leidraad voor Juridische auteurs hanteren als referentiestijl? Dan wordt van jou wel verwacht dat je de bronvermelding in de voetnoten plaatst.
Hoe bronvermelding in voetnoot?
In dat geval begin je de voetnoot met de (verkorte) titel (schuingedrukt), het jaartal en het paginanummer. Deze verkorte verwijzing hanteer je ook als lemma in de literatuurlijst. De bron wordt dan gesorteerd op basis van de titel in plaats van de auteursnaam. Hoe verwijs je APA naar een wet? Voor het verwijzen naar een wetsartikel volgens de APA-stijl raden wij je het volgende aan:
- Zoek op wetten.overheid.nl de wet op. Alle wetten zijn daar gepubliceerd.
- Ga op zoek naar de citeertitel van de wet.
- Zoek datum van de inwerkingtreding van de wet.
- Noteer de datum waarop je de wet hebt geraadpleegd.
Hoe maak je een juiste bronvermelding?
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van de specifieke citatiestijl die wordt gebruikt. Er zijn echter enkele algemene tips die kunnen worden gevolgd om ervoor te zorgen dat een bronvermelding correct wordt opgemaakt.
Ten eerste, zorg ervoor dat je alle noodzakelijke informatie over de bron die je citeert vermeldt. Dit kan bestaan uit de naam van de auteur, de titel van het werk, de datum van publicatie en de URL of andere identificatiecode.
Ten tweede, zorg ervoor dat het citaat correct is opgemaakt volgens de specifieke stijlgids die je gebruikt. Dit houdt in dat de interpunctie op de juiste plaats staat en dat de verschillende stukjes informatie in de juiste volgorde staan.
Als je niet zeker weet hoe je een bepaald citaat moet opmaken, zijn er veel online bronnen en stijlgidsen die je kunt raadplegen voor advies. Trouwens, wat moet er in een voetnoot staan? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de inhoud van voetnoten kan variëren afhankelijk van de context en het doel. In het algemeen moet een voetnoot echter aanvullende informatie of verduidelijking geven over iets dat in de hoofdtekst wordt genoemd. Dit kan een verwijzing naar een bron zijn, een uitleg van een term of begrip, of een korte opmerking of anekdote.
Wat moet er in een voettekst staan?
voettekst
Er zijn geen regels over wat je er precies in moet zetten maar je kunt de volgende gegevens er kwijt:
- Je naam.
- Datum.
- Naam/logo opleiding.
- Naam/logo stagebedrijf.
- Titel van je scriptie.
- Paginanummer.
Bovendien, hoe schrijf je een wetsartikel op?
Bij het citeren of aanhalen van een wetsartikel uit het Burgerlijk Wetboek, dient naast het artikelnummer ook het boeknummer te worden vermeld. Artikel 48 van Boek 1 BW wordt opgeschreven als artikel 1:48 BW. Het uitspreken van voor- noemd artikel gebeurt anders dan het opschrijven van het artikel. Men kan zich ook afvragen: hoe verwijs je naar een europese richtlijn? In het Nederlands kun je een Europese richtlijn aanhalen als volgt:
"Volgens de Europese Richtlijn (nummer)....."
Hoe verwijs je naar de overheid?
De overheid wordt aangeduid als 'de regering', 'de nationale overheid', 'de centrale overheid' of 'de staat'.
Vergelijkbare artikelen
- Hoe voetnoot opstellen?
- Wat is een voetnoot?
Een voetnoot is een noot die onderaan een tekst wordt geplaatst. Dit kan zowel een bronvermelding als een noot zijn.