Huis > W > Wat Is Een Voetnoot?

Wat is een voetnoot?

Een Voetnoot is een opmerking met betrekking tot een passage in een tekst dat onderaan dezelfde pagina wordt geplaatst. Dit kan een bronvermelding zijn of een notitie met aanvullende informatie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is voetnoot APA?

De APA-stijl staat niet toe dat voetnoten worden gebruikt om bronnen te citeren. Moet je de Guide for Legal Authorhors gebruiken als referentiestijl voor een juridische cursus? Er wordt van je verwacht dat je de bronvermelding in de voetnoten opneemt.

Hoe werk je met een voetnoot?

Voetnoten en eindnoten invoegen

  1. Klik op de plaats waar u wilt verwijzen naar de voetnoot of eindnoot.
  2. Ga naar het tabblad Verwijzingen en selecteer Voetnoot invoegen of Eindnoot invoegen.
  3. Typ wat u in de voetnoot of eindnoot wilt.
Dit in overweging nemend, hoe ziet een voetnoot eruit? Een voetnoot begint met een hoofdletter, eindigt met een punt, en bevat meestal de auteursnaam, het jaartal en eventueel de vindplaats (zoals de locatie in een tijdschrift) of een specificering (zoals een paginanummer).

Daarvan, hoe maak je een voetnoot?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een voetnoot kunt maken, maar de meest gebruikelijke manier is om de functie Voetnoot in Microsoft Word te gebruiken. Hiervoor markeert u eerst de tekst die u tot voetnoot wilt maken. Ga vervolgens naar het tabblad Invoegen en klik op de knop Voetnoot. Er verschijnt een klein dialoogvenster waarin u kunt kiezen waar de voetnoot moet verschijnen (onderaan de pagina of aan het einde van het document) en in welke stijl u de voetnoot wilt hebben. Zodra u uw keuzes hebt gemaakt, klikt u op de knop Invoegen en de voetnoot wordt in uw document ingevoegd. Wat zijn de APA regels? Er zijn een aantal regels en richtlijnen voor het citeren van bronnen in APA-stijl. Deze omvatten:
Alle bronnen moeten nauwkeurig en consequent geciteerd worden in de tekst.
Alle bronnen moeten vermeld worden in het referentiegedeelte aan het einde van het werkstuk.
Citaten in de tekst moeten de achternaam van de auteur en het jaar van publicatie bevatten.
Als je rechtstreeks uit een bron citeert, moet je ook het paginanummer vermelden.
Alle bronnen moeten in de tekst op dezelfde manier geciteerd worden als in het referentiegedeelte.
Voor meer gedetailleerde informatie over de APA regels, raadpleeg de Publication Manual of the American Psychological Association.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen een voetnoot en een eindnoot?

Voetnoten en eindnoten zijn bedoeld als uitleg, commentaar of verwijzing naar tekst in een document. Er zijn voetnoten onderaan de pagina en eindnoten aan het eind van het document.

Je kunt ook vragen hoe een bron vermelden?

Bronvermelding bestaat uit twee stappen:

  • Aan het eind van je verslag neem je een lijst op met de volledige vermelding van alle bronnen die je hebt gebruikt, de bronnenlijst ofwel literatuurlijst.
  • In de tekst maak je elke keer als je een bron aanhaalt een korte verwijzing naar die bron.
Wat dit betreft, hoe zet je een bron in de voetnoot? Een voetnoot is een verwijzing waarbij je de tekst onderaan de pagina zet. Met behulp van een cijfer kun je eenvoudig naar de juiste plek in de hoofdtekst verwijzen. De voetnoot staat vaak in een kleiner lettertypegrootte dan de hoofdtekst.

Men kan zich ook afvragen: hoe krijg je voettekst op 1 pagina?

Een kop- of voettekst op één pagina wijzigen of verwijderen

  1. Dubbelklik op het kop- of voettekstgebied van de eerste pagina.
  2. Controleer Verschillende eerste pagina om te zien of deze is geselecteerd.
  3. Voeg de nieuwe inhoud toe aan de kop- of voettekst.
Hoe moet je bronnen vermelden in de tekst? Als je een werkstuk schrijft, moet je je bronnen citeren. Dit betekent dat je informatie moet geven over de bronnen die je in je werkstuk hebt gebruikt. Je kunt je bronnen op verschillende manieren citeren.
Eén manier om je bronnen te citeren is door de naam van de auteur en de datum van publicatie in je tekst op te nemen. Je schrijft bijvoorbeeld "Volgens Smith (2020),...". Dit heet een citaat in de tekst.
Een andere manier om je bronnen te citeren is door aan het eind van je werkstuk een referentielijst op te nemen. In je referentielijst vermeld je alle bronnen die je in je werkstuk hebt gebruikt. Voor elke bron vermeld je informatie zoals de naam van de auteur, de datum van publicatie en de URL.
Als je bronnen van het internet gebruikt, vermeld je ook de datum waarop je de bron hebt geraadpleegd.
Bij het citeren van je bronnen is het belangrijk dat je consequent bent. Dat betekent dat je voor al je citaten hetzelfde formaat moet gebruiken. Je docent kan een voorkeursformaat hebben dat je moet gebruiken. Als je niet zeker weet welk formaat je moet gebruiken, kun je je docent of een bibliothecaris om hulp vragen.

Men kan zich ook afvragen: wat is het verschil tussen een voetnoot en een eindnoot?

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen voetnoten en eindnoten. Voetnoten worden meestal gebruikt om extra informatie te geven over iets dat in de hoofdtekst van een document staat. Eindnoten daarentegen worden meestal gebruikt om citaten te geven van bronnen die in het document worden gebruikt. Voetnoten staan meestal onderaan de pagina waarop ze staan, terwijl eindnoten meestal aan het eind van het document staan.

Door Claudie

Vergelijkbare artikelen

  • Hoe voetnoot opstellen?
  • Wat is een voetnoot in Word?

    Voetnoten en eindnoten kunnen worden gebruikt om iets in een document uit te leggen of ernaar te verwijzen. Eindnoten staan meestal aan het eind van het document of de sectie, terwijl voetnoten meestal onderaan de pagina staan.

Hoe kan je zien wat er allemaal in je pc zit? :: Welke hard skills zijn er?
Handige links