Huis > H > Hoe Taal Controleren In Word?

Hoe taal controleren in Word?

Controletaal wijzigen

  1. Start Word en open het gewenste document.
  2. Selecteer alle tekst met de sneltoets Ctrl+A.
  3. Klik bovenin op het tabblad Controleren.
  4. Klik in de groep 'Taal' op de knop Taal > Taal.
  5. Klik op Controletaal instellen.
  6. Bovenin staat welke controletaal actief is.
  7. Klik op OK.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Word een ODT bestand openen?

OpenDocument-bestanden zijn compatibel met Word en open source-toepassingen, maar sommige functies zijn niet beschikbaar in ODT-bestanden. De meeste toepassingen zijn compatibel met Word-documenten.

Hoe zet je Word in donkere modus?

Dat zwarte thema activeer je bij een willekeurig Office-programma onder 'Bestand / Opties / Algemeen'. Selecteer in het gedeelte 'Persoonlijke instellingen voor uw exemplaar van Microsoft Office' het item Zwart onder Office-thema. Het optionele donkere thema van Microsoft Word houdt het tekstgebied helderwit. Hoe zet je AutoCorrectie aan? De soorten suggesties aanpassen die je krijgt

  1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarmee je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven.
  3. Tik bovenaan het toetsenbord op Functiemenu openen .
  4. Tik op Meer Instellingen. Tekstcorrectie.
  5. Kies een van de opties.

Hoe zet ik de spellingscontrole uit?

Het eerste wat u moet doen is het document openen waarvoor u de spellingscontrole wilt uitschakelen. Klik vervolgens op het tabblad "Bestand". Daarna klikt u op de knop "Opties". Een nieuw venster verschijnt en u moet "Proeflezen" selecteren uit de lijst met opties aan de linkerkant. Zodra u in de sectie "Proeflezen" bent, verwijdert u het vinkje bij "Controleer spelling tijdens het typen". Klik tenslotte op de knop "OK" en de spellingscontrole wordt uitgeschakeld. Hoe maak je automatisch een inhoudsopgave in Word? Er zijn een paar verschillende manieren om automatisch een inhoudsopgave te maken in Word.
Eén manier is om de ingebouwde koppenstijlen te gebruiken. Hiervoor maakt u eerst uw document op met de verschillende opmaakstijlen (Kop 1, Kop 2, enz.). Ga vervolgens naar het tabblad Verwijzingen en klik op Inhoudsopgave. Hier kunt u kiezen hoeveel niveaus van koppen u in uw inhoudsopgave wilt opnemen en op OK klikken.
Een andere manier om een inhoudsopgave te maken is door een bladwijzer in te voegen aan het begin van je document en vervolgens een verwijzing naar die bladwijzer in te voegen. Voeg daartoe eerst een bladwijzer in aan het begin van uw document (Invoegen > Bladwijzer). Ga vervolgens naar de plaats waar u uw inhoudsopgave wilt invoegen en klik op Invoegen > Kruisverwijzing. Hier kiest u het type referentie dat u wilt invoegen (voor een inhoudsopgave kiest u "Volledig document") en klikt u op Invoegen.
U kunt ook een inhoudsopgave maken met behulp van veldcodes. Daarvoor voegt u eerst een pagina-einde in vóór de plaats waar de inhoudsopgave moet komen. Plaats dan je cursor waar je inhoudstafel moet verschijnen en druk op Ctrl+F9 om veld accolades in te voegen. Typ "TOC" tussen de accolades en druk op Enter. Zo voeg je een basisinhoudsopgave in. Als je de inhoudsopgave wilt aanpassen, kun je erop dubbelklikken om het dialoogvenster Veldopties te openen.

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een PDF toe in Word?

Hoe maak ik van een leeg Word-document een PDF-bestand?

Hoe zet je Word op Ipad in een andere taal?

De taal en opmaak van een document wijzigen

  1. Tik op. en tik op 'Taal en regio'.
  2. Tik op 'Taal' en kies een andere taal.
  3. Tik op 'Regio' (als deze instelling geactiveerd is) en kies een regio.
  4. Tik op 'Gereed'.
Mensen vragen ook: hoe schrijf je word document? Volgens de spellingregels is het 'Worddocument' of 'Word-document'. Met streepje komt de eigennaam beter uit de verf.

Waarom kan ik geen woorden toevoegen aan woordenlijst Word?

Opmerking: Als de optie Toevoegen aan woordenlijst niet beschikbaar is, moet je ervoor zorgen dat je een standaard aangepaste woordenlijst hebt geselecteerd in het dialoogvenster Aangepaste woordenlijsten. Is het wat of dat? Het snelle antwoord is dat het afhangt van de context. Als je verwijst naar een specifiek ding, dan gebruik je "dat". Verwijs je naar een algemeen idee, dan gebruik je "wat".
Hier is een meer gedetailleerde uitleg. "Dat" wordt gebruikt om te verwijzen naar een specifiek ding of een groep dingen. "Wat" wordt gebruikt om te verwijzen naar een algemeen idee.
Hier zijn enkele voorbeelden:
Verwijzend naar een specifiek ding:
Ik zag die auto op straat.
Verwijzend naar een algemeen idee:
Wat is je favoriete kleur?

Bovendien, hoe zet je automatisch aanvullen uit?

De functie automatisch aanvullen kan worden uitgeschakeld door naar het instellingenmenu te gaan en de optie 'uit' te kiezen.

Door Aluino

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je spellingscontrole aan bij documenten? :: Waar staat de spellingscontrole?
Handige links