Huis > H > Hoe Bereken Je Subnet Mask?

Hoe bereken je subnet mask?

Via de voorgaande stap heb je het 'Aantal bits gebruikt voor subnetten'(n) en weet je 'Tb', waarna je het 'Aantal resterende bits voor de host'(m) = Tb - n, omdat het totaal aantal bits de som is van het aantal bits gebruikt voor subnetten en het aantal resterende bits voor de host, bijv. Tb = m+n.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een overzichtsfunctie. U kunt meer dan één soort overzichtsfunctie tonen. De eindtotalen zijn niet afkomstig van de waarden in de subtotalen.

Hoeveel IP-adressen in een subnet?

Subnetmaskers bestaan net als IP-adressen uit 32 bits: een reeks enen gevolgd door een reeks nullen, waarbij de reeks enen het netwerk-ID deel, en de reeks nullen het host-ID deel aanduidt. Wat is mijn huidige IP-adres? Zo vind je jouw IP-adres in Windows 11

Klik op 'Start', vervolgens 'Instellingen', “Netwerk en internet', 'Wifi'. Selecteer het netwerk waarmee je bent verbonden. Klik op 'Eigenschappen'. Scrol helemaal omlaag in het venster, je IP-adres wordt weergegeven naast 'IPv4-adres'.

Dus, hoeveel host adressen zijn er mogelijk binnen het 192.168 1.0 24 netwerk?

Er zijn 2^8 - 2 (254) bruikbare hostadressen binnen het 192.168.1.0/24 netwerk. Hoe maak ik een subnet? Er zijn een paar verschillende manieren om een subnet te maken. Eén manier is het gebruik van een subnetcalculator, die online of in netwerkboeken te vinden is. Deze calculator vraagt om het IP-adres en het subnetmasker, en genereert dan het subnetadres.
Een andere manier om een subnet aan te maken is via de Windows Opdrachtprompt. Open hiervoor de Opdrachtprompt en typ "ipconfig /all". Zoek het IP-adres en het subnetmasker onder de sectie "Ethernet-adapter". Om het subnetadres te berekenen, converteert u het IP-adres naar binair en EN het met het subnetmasker. Het resultaat is het subnetadres.

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de 5 5 regel?

Je laagste cijfers in je eindcijfers zijn misschien niet te laag als je maar een 5 hebt voor je kernvakken.

En nog een vraag, hoe maak je een subnet?

Het begin van subnetten

Elk IP adres in een subnet start in de binaire notatie met hetzelfde binaire getal. Dit getal geeft ons het netwerk-ID. Laat je niet verwarren met het netwerkadres, dit zijn twee verschillende dingen. De overblijvende bits vormen de hosts, verder genoemd host-ID.
Hoeveel IP-adressen heeft een router? De eerste en tegelijk de versie waarvoor internet en de meeste routers zijn geconfigureerd, is IPv4 of Internet Protocol versie 4. Deze versie maakt gebruik van 32-bit adressen, waardoor het aantal adressen beperkt wordt tot 4,294,967,296 mogelijke unieke adressen.

Dus, hoeveel ip-adressen in 24?

64 externe IP-adressen - /26. 128 externe IP-adressen - /25. 256 externe IP-adressen - /24. Dus, wat doet subnetmask? Een subnetmasker wordt gebruikt om een IP-adres in twee delen te verdelen. Het eerste deel identificeert het netwerk en het tweede deel identificeert de host.

Vervolgens, hoe weet ik of mijn ip adres zichtbaar is?

Er zijn een paar manieren om te controleren of uw IP-adres zichtbaar is. Eén manier is om het commando "ping" te gebruiken. Open hiervoor de opdrachtprompt en typ "ping" gevolgd door het IP-adres dat u wilt controleren. Als het IP-adres zichtbaar is, ziet u een antwoord van de server. Een andere manier om te controleren of een IP-adres zichtbaar is, is het gebruik van een website als "What Is My IP Address". Deze website toont u uw openbare IP-adres.

Door Marcelle

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een subnet? :: Hoe worden IP-adressen ingedeeld?
Handige links