Huis > H > Hoe Tekst Selecteren Met Toetsenbord?

Hoe tekst selecteren met toetsenbord?

Je kunt met het toetsenbord ook tekst selecteren. Daarbij houdt je tijdens het springen door de tekst de knop Shift ingedrukt. Als je bijvoorbeeld Ctrl+Shift (Windows) of Alt+Shift (Mac) ingedrukt houdt dan kun je met de pijltjes snel woorden selecteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een apenstaartje op mijn toetsenbord?

Hoe een apenstokje te typen op een laptop met een toetsenbord voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Hoe maak ik een kopie van een bestand?

Sneltoetsen gebruiken

  1. Open de Verkenner.
  2. Klik op het bestand dat u wilt kopiëren.
  3. Gebruik de sneltoets Ctrl+C om een bestand te kopiëren. Druk op het toetsenbord op de Ctrl-toets en houd deze ingedrukt.
  4. Het bestand is gekopieerd.
  5. Gebruik de sneltoets Ctrl+V om het bestand te plakken.
Hoe kun je alles selecteren? Alle tekst selecteren

Druk op Ctrl+A op het toetsenbord om alle tekst in het document te selecteren.

Vervolgens, hoe kopieer je tekst op samsung?

Navigeer eerst naar het scherm of document waaruit u tekst wilt kopiëren.
Houd vervolgens de tekst die u wilt kopiëren ingedrukt. Er verschijnt een menu met de opties "Alles selecteren" of "Tekst selecteren".
Als u het hele document of scherm wilt kopiëren, selecteert u "Alles selecteren". Als u alleen een bepaald deel van de tekst wilt kopiëren, markeert u met uw vinger het gewenste deel en selecteert u "Tekst selecteren".
Zodra u de tekst hebt geselecteerd die u wilt kopiëren, verschijnt bovenin het scherm een werkbalk met de opties "Kopiëren", "Delen" of "Meer".
Tik op "Kopiëren" en de geselecteerde tekst wordt naar uw klembord gekopieerd. U kunt de tekst dan plakken waar u maar wilt. Kan niet selecteren in tekst? Er kunnen een paar redenen zijn waarom u geen tekst kunt selecteren op een website of document. Eén reden kan zijn dat de website of het document is ingesteld met kopieerbeveiliging. Dit betekent dat u de tekst niet kunt kopiëren of selecteren om plagiaat te voorkomen. Een andere reden kan zijn dat de website of het document zo is opgezet dat tekst niet kan worden geselecteerd. Dit kan komen door de codering van de website of het document, of het kan opzettelijk zijn om te voorkomen dat gebruikers de tekst kopiëren. Als u nog steeds problemen ondervindt, moet u wellicht contact opnemen met de eigenaar van de website of het document voor hulp.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent Alt Gr op het toetsenbord?

Een alternatieve grafische voorstelling is een toets op het toetsenbord van een computer die de invoer van speciale tekens mogelijk maakt.

Hoe kan je op een eenvoudige wijze een alinea selecteren?

Een alinea selecteren - klik drie keer snel achterelkaar op een bepaalde alinea. Een zin selecteren - klik met de muis in een zin terwijl u de CTRL toets ingedrukt houdt. De hele tekst selecteren - "CTRL + A" selecteert de hele tekst. Hoe kun je meerdere woorden tegelijk selecteren? Druk de Ctrl-toets in, houd deze ingedrukt en sleep met de muis een ander tekstdeel aan. Je kunt zo verschillende passages selecteren, bijvoorbeeld om ze allemaal tegelijk van een nieuwe opmaak te voorzien of om ze te verwijderen.

Dienovereenkomstig, hoe kopieer je iets met je toetsenbord?

Met behulp van de sneltoetsen kun je kopiëren en plakken:

  1. Pc: Ctrl + c voor Kopiëren, Ctrl + x voor Knippen en Ctrl + v voor Plakken.
  2. Mac: ⌘ + c voor Kopiëren, ⌘ + x voor Knippen en ⌘ + v voor Plakken.
Dus, welke sneltoetsen zijn er? Er zijn veel sneltoetsen waarmee u sneller kunt werken in verschillende programma's. Hieronder staan enkele van de meest gebruikte sneltoetsen:
Ctrl + C = Kopiëren
Ctrl + V = Plakken
Ctrl + X = Knippen
Ctrl + Z = Ongedaan maken
Ctrl + Y = Opnieuw doen
Ctrl + S = Opslaan
Ctrl + P = Afdrukken
Er zijn ook sneltoetsen die specifiek zijn voor bepaalde programma's. Bijvoorbeeld, in Microsoft Word, Ctrl + B = Vet en Ctrl + I = Cursief.

Je kunt ook vragen waarom kan ik niet meer kopieren en plakken?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u niet meer kunt kopiëren en plakken. Eén reden kan zijn dat het programma dat je gebruikt kopiëren en plakken niet meer ondersteunt. Een andere reden kan zijn dat het besturingssysteem van uw computer niet compatibel is met het programma dat u gebruikt. Ten slotte heeft uw computer misschien niet genoeg geheugen om de gegevens op te slaan die u probeert te kopiëren en te plakken.

Door Kat

Vergelijkbare artikelen

Hoe selecteer je tekst op Chromebook? :: Hoe draai ik mijn tekst in Word?
Handige links