Huis > H > Hoe Kan Je Iets Zoeken In Een Document?

Hoe kan je iets zoeken in een document?

Gebruik zo de zoekfunctie in de Verkenner:

  1. Open de Verkenner.
  2. De Verkenner opent.
  3. In de zoekbalk verschijnt de tekst 'Zoeken in Documenten'.
  4. Typ een trefwoord dat hoort bij het bestand dat u zoekt.
  5. Terwijl u typt begint het zoeken.
  6. Druk op Enter.
  7. Dubbelklik op een gevonden document om het te openen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een JPG document?

Het bekendste bestandstype voor foto's is de JPG. Een gecomprimeerd formaat is een JPG. Het kan gecomprimeerd of geplet worden genoemd.

Hoe kun je zoeken in een tekst?

Als u het deelvenster Zoeken wilt openen vanuit de bewerkingsweergave, drukt u op Ctrl+F of klikt u op Start > Zoeken. . Vervolgens, hoe bestanden zoeken op datum? Als de optie die je zoekt niet in de lijst staat, kun je hem rechtstreeks in het zoekvak typen of aanpassen. Zo vind je met de zoekopdracht grootte:<10 mb bestanden die kleiner zijn dan 10 MB en met datum:>1.6.2020 bestanden die na de opgegeven datum gewijzigd zijn.

Wat dit betreft, waar staan mijn opgeslagen documenten?

Wanneer u een document opslaat in een computer, wordt het opgeslagen in het geheugen van de computer. De locatie van het document hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt. In Windows worden documenten meestal opgeslagen in de map "Mijn documenten". In Mac OS X worden documenten opgeslagen in de map "Documenten". Dienovereenkomstig, kan niet meer zoeken in windows 10? Er zijn een paar mogelijke oorzaken voor dit probleem. Controleer eerst of de Windows Search-service wordt uitgevoerd. Open hiervoor het MMC Services (services.msc) en controleer of de status van de Windows Search-service is ingesteld op Running. Zo niet, start dan de service en zet hem op Automatisch.
Als de Windows Search service al draait, is de volgende stap om de event viewer te controleren op eventuele fouten die zijn opgetreden rond de tijd dat u het zoekprobleem opmerkte. Open hiervoor Event Viewer (eventvwr.exe) en navigeer naar de Windows Logs -> Application log. Zoek naar foutmeldingen met als bron Windows Search Service.
Als er fouten zijn, probeer die dan te matchen met een tijdstip waarop u het zoekprobleem opmerkte. Als er een correlatie is, dan kan de fout het zoekprobleem veroorzaken. Als u niet zeker weet hoe u de fout moet oplossen, kunt u het proberen te Googlen of de foutmelding hier posten voor hulp.
Een andere mogelijke oorzaak voor dit probleem is dat de indexer gepauzeerd of uitgeschakeld is. Om de indexerstatus te controleren, opent u het controlepaneel Indexeringsopties (indexingoptions.cpl) en controleert u of in de kolom Status voor alle locaties Indexering staat. Als de status voor een locatie Paused of Disabled zegt, kunt u proberen het indexeren voor die locatie te hervatten of opnieuw in te schakelen.
Als indexering al is ingeschakeld voor alle locaties, is de volgende stap om het logboek van de indexer te controleren op fouten. Open hiervoor Event Viewer (eventvwr.exe) en navigeer naar de Windows Logs -> Application log. Zoek naar foutmeldingen met als bron Microsoft-Windows-Search.
Als er fouten zijn, probeer die dan te matchen met een tijdstip waarop u het zoekprobleem opmerkte. Als er een correlatie is, dan kan de fout zijn

Gerelateerde artikelen

Wat is een SVG document?

Een sva-bestand is een grafisch bestand dat gebruik maakt van een tweedimensionaal grafisch formaat dat is gecreëerd door het World Wide Web Consortium. De afbeeldingen worden beschreven met een tekstindeling.

Men kan zich ook afvragen: waar vind ik de zoekfunctie?

Open de zoekfunctie. Klik in de Taakbalk op het pictogram met het vergrootglas. Typ een trefwoord, bijvoorbeeld SeniorWeb. De zoekresultaten verschijnen. Kan het bestand niet vinden? Probeer het bestand gewoon te benaderen via de verkenner, indien dit hier niet lukt en er niet een programma de toegang ontzegt is er een grote kans dat het bestand beschadigt is. Start een controle van de harde schijf, hiervoor is mogelijk een herstart van de machine noodzakelijk.

Hoe geavanceerd zoeken op Google?

Een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren

  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar Geavanceerd zoeken: google.com/advanced_search.
  2. Onder 'Pagina's vinden met' kies je je zoekopdrachtveld(en).
  3. Geef de woorden op die je aan je zoekresultaten wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen.
Hoe zoek je een woord in een tekst op internet? Aangenomen dat u tips wilt voor het zoeken naar een woord op internet:
1. Gebruik aanhalingstekens rond het woord dat u wilt zoeken om dat specifieke woord in een tekst te vinden.
Als u bijvoorbeeld het woord "kat" in een tekst wilt vinden, typt u "kat" in de zoekmachine.
2. U kunt het sterretje ook als jokerteken gebruiken.
Als u bijvoorbeeld alle woorden wilt vinden die beginnen met de letters "ca", typt u "ca*" in de zoekmachine.
3. Gebruik Booleaanse operatoren om uw zoekopdracht te verfijnen of te verbreden.
De drie belangrijkste Booleaanse operatoren zijn AND, OR en NOT.
Als u bijvoorbeeld alle teksten wilt vinden die zowel de woorden "kat" als "hond" bevatten, typt u "kat EN hond" in de zoekmachine.

Hoe kun je zoeken in een PDF bestand?

Er zijn een paar manieren om een PDF-bestand te doorzoeken:
1. Gebruik de zoekfunctie in uw PDF-lezer. Dit is meestal een vergrootglaspictogram in de bovenste werkbalk. Als u erop klikt, wordt een zoekvak geopend waarin u de term die u zoekt kunt invoeren.
2. Als uw PDF-reader geen zoekfunctie heeft, kunt u de zoekfunctie in uw webbrowser gebruiken. Open het PDF-bestand in uw browser en druk vervolgens op Ctrl+F (of Command+F op een Mac) om het vak Zoeken te openen. Typ de term die u zoekt en druk op Enter.
3. Tot slot kunt u een Google-zoekopdracht gebruiken. Ga naar google.com en typ "site:pdfsearch.net" gevolgd door de term die u zoekt. Hierdoor worden alleen PDF-bestanden gezocht voor de door u opgegeven term.

Door Renate Ramsier

Vergelijkbare artikelen

Waar zit Zoeken en vervangen in Word? :: Wat is verteller in Windows 10?
Handige links